NI BRAĆA GRIM OVO NE BI NAPISALA: Budite zahvalni što živite u eri najluđe godine u istoriji evropskog fudbala!
Mesi i Ronaldo su luzeri, Englezi potpuni pobednici, a tu je i Unaj Emeri, Foto: EPA/Peter Powell, Profimedia, Printscreen, Ilustracija

NOVA STRANICA BOGATOG ISTORIJATA

NI BRAĆA GRIM OVO NE BI NAPISALA: Budite zahvalni što živite u eri najluđe godine u istoriji evropskog fudbala!

Ovo se nikad nije desilo, Ronaldo i Mesi mogu samo zajedno da plaču!

Objavljeno: 15:32h

Ko god da već duže vreme prati fudbal, jasno mu je da je ovo sezona kakva se viđa jednom u veku. Ili, dokle naše pamćenje seže, do sada se nikad nije videla ni približno slična ovoj.

U finalu Lige šampiona igraće Liverpul i Totenhem, dok će se u istoj fazi drugog po jačini takmičenja - Lige Evrope, sastati Čelsi i Arsenal.

Zašto vam ovo pišemo? Zato što se nikad u istoriji evropskog fudbala nije dogodilo da četiri tima iz iste zemlje (u ovom slučaju Engleske), tri iz Londona, nađu u oba finala. Doduše, do 1992. godine to nije ni bilo moguće, jer su samo šampioni igrali Kup šampiona, ali otkako je postalo tako, ovo je prvi zabeležen slučaj da neko toliko dominira.

I Totenhem i Liverpul su do tog finala došli neverovatnim trijumfima nad Ajaksom (3:2 u revanšu), odnosno Barselonom.(4:0 u revanšu) posle velikih preokreta.

Da stvari budu još zanimljivije, ovo je prvi put posle pet godina da u finalu Lige šampiona neće biti ni Ronalda, ni Mesija. Poslednji put se tako nešto desilo kada su igrali Bajern - Borusija, a tada je upravo aktuelni trener Liverpula Jirgen Klop bio akter (doduše, poraženi).

Mesi i Ronaldo
Mesi i Ronaldo foto: EPA/Alejandro Garcia

Valja napomenuti i jednu stvar vezanu za Ligu Evrope. Sudeći po bliskoj istoriji, Arsenal je veliki favorit u finalnom derbiju Londona, s obzirom na to da je njegov trener Unaj Emeri već tri puta osvajao ovo takmičenje, dok je sedeo na klupi Sevilje i to tri godine uzastopno (2014, 15, 16).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.