ZVEZDA VEĆ U PRVOM KOLU MOŽE NA UŽASNO TEŠKE RIVALE: Čak i da budu povlašćeni, pakao čeka crveno-bele u borbi za LŠ
Zvezda u Ligi šampiona, Foto: Ilustracija/Espreso.co.rs

NEĆE BITI NIMALO LAKO

ZVEZDA VEĆ U PRVOM KOLU MOŽE NA UŽASNO TEŠKE RIVALE: Čak i da budu povlašćeni, pakao čeka crveno-bele u borbi za LŠ

Kluž je, i pored toga što je pomogao Zvezdi da verovatno bude povlašćena,

Objavljeno:

Ukoliko Pjast u Poljskoj ili CSKA Sofija u Bugarskoj osvoje šampionat (dakle, bar jedan od ta dva tima) Crvena zvezda bi bila povlašćeni tim i u prvom i u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, što bi samim tim značilo i lakši put do elite.

Kako sada stoje stvari, realnije je da povoljne vesti po crveno-bele stignu iz Poljske, gde je tim iz mesta Gljivice od prethodnog kola lider na tabeli, prestigavši Legije sa bodom prednosti dva kola pre kraja. U zemlji istočnog suseda, CSKA je propustio priliku da pobedom sustigne Ludogorec na tabeli, čak je i promašio jedanaesterac na meču u Sofiji... Ekipa iz Razgrada, koja je izbacivala i Zvezdu i Partizan iz daljeg takmičenja u Evropi za sada, tri kola pre kraja ima tri boda više.

Ono što je sigurno je da će ekipa iz Ljutice Bogdana biti povlašćena u prvom kolu, a isto kao što je razvoj situacije u Rumuniji gde Kluž vodi u borbi za titulu pomogao crveno-belima (jer je potrebno da još samo Poljaci ili Bugari iznenade, da bi Milojevi momci bili povlašćeni), tako im je i odmogao, pošto već u prvom kolu mogu da se sastanu baš sa šampionom Rumunije.

Lopta Lige šampiona na Marakani
Lopta Lige šampiona na Marakani foto: Filip Plavčić

Za sada se zna da će među nepovlašćenim timovima u prvoj rundi sigurno biti: Kluž (Rumunija), Ferencvaroš (Mađarska), Kalju Nome (Estonija), Sutjeska ili Budućnost (Crna Gora), Partizani (Albanija), Valur (Island), Linfild (Severna Irska), Toršavn (Farska Ostrva), Riga (Letonija) i Saburtalo (Gruzija). Ovom spisku će posle raspleta u pojedinim evropskim šampionatima biti dodato još šest timova.

Isto tako, poznat je određen broj povlašćenih, odnosno nepovlašćenih timova u drugom kolu kvalifikacija.

Među nosiocima će sigurno biti: Seltik (Škotska), Kopenhagen (Danska), Dinamo Zagreb (Hrvatska), BATE Borisov (Belorusija), Astana (Kazahstan), APOEL (Kipar) i Karabag (Azerbejdžan).

U drugom šeširu biće: Rozenborg (Norveška), Helsinki (Finska), Dandalk (Republika Irska), Didelanž (Luksemburg), Škendija (Makedonija), Nju Seints (Vels) i Slovan (Slovačka). Naravno, pomenuti timovi ili protivnici iz prvog kola, koji bi preuzeli njihov koeficijent u slučaju da ih eliminišu.

Žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona biće održan istog dana, 18. juna. Utakmice prvog kruga predviđeno je da se odigraju 9/10. jula, odnosno 16/17. jula, dok je druga runda programu 23/24. jula, odnosno 30/31. jula.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.