HTEO JE DA BUDE ŠAMPION, KAD ONO MEĐUTIM: Fudbaler PSV-a sada može samo da plače što je napustio Ajaks!
Nik Vergever u duelu sa Harijem Kejnom u grupnoj fazi Lige šampiona, Foto: EPA/Neil Hall

NEVEROVATNO

HTEO JE DA BUDE ŠAMPION, KAD ONO MEĐUTIM: Fudbaler PSV-a sada može samo da plače što je napustio Ajaks!

Čak je i pecnuo Ajaks na društvenim mrežama rečima "Kad već ne možeš da ih pobediš, priduži im se"

Objavljeno:

Ajaks za koji nastupa srpski reprezentativac Dušan Tadić je novi šampion Holandije.

Do kraja je ostalo još jedno kolo, a samo čudo može da donese pehar prvaka PSV-u. Za tim iz Ajndhovena nastupa bivši igrač Kopljanika Nik Vergever. On bi sada sigurno sve dao da može da izbriše reči koje je izgovarao tokom prošlog leta i zbog kojih su ga holandski mediji proglasili za najvećeg nesrećnika u istoriji tamošnjeg fudbala.

- Ovde znaju kako se osvajaju trofeji. PSV uvek igra na rezultat, ume da pobeđuje. Za pobede nije uvek potreban lep fudbal - rekao je Vergever kada je potpisivao za PSV.

On je proveo četiri godine u Ajaksu i sva četiri puta je ostajao bez titule. Frustraciju je rešio da izleči tako što je prešao u Ajndhoven čvrsto rešen da se konačno domogne prve titule u karijeri. PSV je od prethodne četiri godine tri puta bio šampion i važio je za najvećeg favorita u sezoni 2018/19. Čak je i pecnuo Ajaks na društvenim mrežama rečima "Kad već ne možeš da ih pobediš, priduži im se".

Činilo se da će PSV odbraniti pehar i da će Vergever konačno radovati, ali je sudbina htela drugačije. Ajaks je u nedelju pobedio Utreht sa 4:1, a PSV je izgubio od AZ Alkmara. Uoči poslednjeg kola, ekipa iz Amsterdama ima tri boda više i za 14 bolju gol razliku od PSV-a.

- Čak i da izgube od De Grafšapa mi nećemo moći da nadoknadimo 14 golova zaostatka. Kako se osećam? Naravno da sam vrlo razočaran. Hteo sam da konačno postanem prvak. Nisam uspeo - rekao je Nik Vergever.

Kada se uspehu u domaćem prvenstvu doda i polufinale Lige šampiona do koga je Ajaks došao preko Juventusa i Real Madrida i u kome je nesrećno izgubio od Totenhema, postaje jasno da je Vergever najveći gubitnik ne samo holandskog već i evropskog fudbala.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.