MIHAJLOVIĆ KONAČNO PREUZIMA JUVENTUS?! Nije se desilo pre 5 godina, ali sad je favorit da nasledi Alegrija!
Siniša Mihajlović je glavni kandidat za naslednika Masimilijana Alegrija, Foto: EPA/Giorgio Benvenuti

Odmah uz Gvardiolu

MIHAJLOVIĆ KONAČNO PREUZIMA JUVENTUS?! Nije se desilo pre 5 godina, ali sad je favorit da nasledi Alegrija!

O njemu ima sjajno mišljenje uprava kluba, a posebno njegov bivši saigrač iz Lacija Pavel Nedved

Objavljeno:

Siniša Mihajlović je jedan od glavnih kandidata za trenera Juventusa.

Čak, ako je za verovati, ne znamo zašto ne bismo, uglednim italijanskim sportskim listovima "Gazeti delo sport" i Korijereu delo sport", Srbin je na listi kandidata odmah iza Pepa Gvardiole.

Masimo Alegri je maltene pred odlaskom, takoreći čeka se samo zvanična potvrda o raskidu saradnje sa "starom damom" i prelazak na kormilo PSŽ-a za platu od 15 miliona evra po sezoni.

Siniša Mihajlović je trenutno trener Bolonje
Siniša Mihajlović je trenutno trener Bolonjefoto: EPA/Giorgio Benvenuti

Zato se u Torinu užurbano radi na njegovoj zameni, a glavni ljudi iz uprave, pored Gvardiole koji im je najveća želja, smatraju da bi u slučaju neuspeha sa Kataloncem, idealno rešenje upravo bio srpski stručnjak koji sedi na klupi Bolonje.

Mihajlović je krajem sezone preuzeo ovaj tim i odmah ga preporodio i vodi ga ka opstanku u Seriji A, a takvi rezultati nisu prošli nezapaženo kod gazde Juventusa, Andree Anjelija, sportskog direktora Fabija Paratićija i nekadašnjeg Mihinog saigrača iz Lacija, Pavela Nedveda.

Pavel Nedved smatra da je Siniša Mihajlović idealno rešenje
Pavel Nedved smatra da je Siniša Mihajlović idealno rešenjefoto: EPA/Giorgio Benvenuti

- Sa Juveom sam se sve bio dogovorio 2014. godine. Bio sam u rezidenciji Anjelijevih, sa Marotom i Nedvedom. Onda je Konte odlučio da ostane, pa je dva meseca kasnije dao ostavku. Ja sam ostao u Sampdoriji, a na klupu Juventusa stigao je Alegri - ispričao je nedavno u jednom intervjuu za italijanske medije Mihajlović.

Prepreka njegovom angažmanu nije ni to što je dve godine vodio gradskog rivala Torino. Uostalom, on je i tokom igračke i trenerske karijere često umeo da prelazi u gradske rivale.

- Mihajlović je kao igrač nastupao za Romu, pa za Lacio. Trenersku karijeru je počeo u Interu, da bi kasnije sedeo na klupi Milana. Zbog toga ne bi trebalo previše obraćati pažnju na to što je bio trener Torina. Za Srbina je daleko važnije šta će rukovodiocima Juventusa odgovoriti Pep Gvardiola, jer je on najveća želja svih u klubu - piše "Gazeta delo sport".

Autoritet Siniše Mihajlovića je ono što se dopada čelnicima Juventusa
Autoritet Siniše Mihajlovića je ono što se dopada čelnicima Juventusafoto: EPA/Alessandro DI Marco

Mihajlovićeva prednost je, kao što rekosmo, poznanstvo sa Nedvedom, koji odlično poznaje i njegov temperament, znanje, karakter i sviđa mu se njegova autoritativnost.

Jedina stvar koja bi mogla da smeta jeste što je Mihajlović najbolje rezultate ostvarivao u "malim", autsajderskim klubovima, dok su epizode u Milanu i Fiorentini prošle veoma loše.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.