MILOŠEVIĆ OSTAJE TRENER, ALI DOBIJA I NOVU FUNKCIJU U PARTIZANU: Iz Humske izneli informacije i koliki je dug kluba
Savo Milošević će uskoro imati dvostruku ulogu u Partizanu, Foto: Beta/Branislav Božić

Dupla funkcija

MILOŠEVIĆ OSTAJE TRENER, ALI DOBIJA I NOVU FUNKCIJU U PARTIZANU: Iz Humske izneli informacije i koliki je dug kluba

Potpredsednik crno-belih najavljuje neke revolucionarne novine koje do sada nisu primenjivane u srpskom fudbalu

Objavljeno:

Savo Milošević ostaće trener Partizana i po završetku sezone, ali ne samo to. On će istovremeno obavljati i funkciju sportskog direktora.

Engleski model, gde treneri istovremeno obavljaju i deo dužnosti sportskog direktora, pa se zato nazivaju menadžeri, blizu je da zažiti u Humskoj, što je potvrdio potpredsednik Partizana, Vladimir Vuletić.

Uprava Partizana ima ideju da Milošević bude trener i sportski direktor
Uprava Partizana ima ideju da Milošević bude trener i sportski direktorfoto: Beta/Branislav Božić

U intervjuu za "Kurir" on je izjavio da veruje da bi se nekadašnji golgeter odlično snašao u obe uloge.

- Sve smo bliži konceptu rada engleskih klubova u kojima deo funkcija sportskog direktora obavlja trener. Budući da je naš trener bio dokazan u radu na poziciji sportskog direktora u FSS, duboko verujem da ovaj prelazni rok treba poveriti Miloševiću. Iskustvo mu ne manjka, tako da će biti autonoman u donošenju odluka u meri koju bude mogla da ga prati infrastruktura kluba - rekao je Vuletić.

U javnosti provejavaju i različite informacije o visini duga Partizana, pominje se čak i cifra od 42 miliona evra, što Vuletić žestoko demantuje.

Vladimir Vuletić demantuje da je dug Partizana 42 miliona evra
Vladimir Vuletić demantuje da je dug Partizana 42 miliona evrafoto: Starsport©

- Odgovorno tvrdim da je dug prema državi i drugim poveriocima negde između 20 i 21 miliona evra - kaže Vuletić i dodaje koji je plan uprave kako da taj dug smanji.

- Veoma je važno da je stadion sada u našem vlasništvu i da nam to daje za pravo da pregovaramo sa kompanijama oko brendiranja stadiona. I na taj način možemo doći do novca, međutim, mi ćemo biti prinuđeni i tu da igramo meč po tržišnim uslovima, jer za razliku od Crvene zvezde, koja je punih šest godina dobijala po četiri miliona evra od sponzora, igrajući samo utakmice u Srbiji, mi se suočavamo sa željom partnera da se najpre plasiramo u neko evropsko takmičenje na osnovu čega ćemo dalje razvijati pregovore oko sponzorstva.

Šta je rekao o rekonstrukciji stadiona i koliko će ona koštati, kao i o ostalim dešavanjima u Humskoj možete više pročitati u "Kuriru".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.