NEVOLJNO SMO DALI NOVAC ZA TADIĆA: Van der Sar otkrio tajnu od prošlog leta koju niko nije znao!
Dušan Tadić, Foto: EPA/Alessandro DI Marco

Saznalo se

NEVOLJNO SMO DALI NOVAC ZA TADIĆA: Van der Sar otkrio tajnu od prošlog leta koju niko nije znao!

Kopljanici su prošle sezone bili drugi u šampionatu i plasirali se u Ligu šampiona

Objavljeno:

Sezona 2018/19 jedna je od najuspešnijih do sada za fudbalski klub Ajaks.

Mnogo je razloga za to. Mladi talentovani igrači kao što su David Neres, Frenki de Jong i Matijs de Liht se sjajno razvijaju u Amsterdamu, a njihove partije privukle su pažnju evropskih velikana.

- Sakupili smo Andrea Onanu, Donija dan de Beka, Matijsa de Lihta, Frenkija de Jonga, Džastina Klajverta, Kaspera Dolberga i Davida Neresa. Pokazali smo im video u kojem je svaki od njih upoređen sa jednom legendom kluba, koja je igrala na istoj poziciji. Po mom mišljenju, to je bilo veoma inspirativno. Želeli smo da im kažemo: ‚Osvojite titule, uživajte u tome što ovde igrate fudbal, a onda možete da idete. Od krucijalne važnosti za ostanak talentovanih igrača su kvalifikacije za evropsko takmičenje. Holandska liga igračima nije dovoljno interesantna - istakao je Edvin Van der Sar, predsednik Ajaksa.

Kopljanici su prošle sezone bili drugi u šampionatu i plasirali se u Ligu šampiona. Klub je napustio samo Džastin Klajvert, a došla su dva neobična pojačanja kako je to ocenio portal "Transfermarkt", dva 29-godišnjaka Dejli Blind iz Mančester junajteda i Dušan Tadić iz Sautemptona.

- Pomalo nevoljno smo dali novac za starije igrače i mislili smo da bi to moglo da nam stvori probleme sa omladinom, ali smo naučili iz iskustva koje smo imali 1995. kada smo osvojili Ligu šampiona. Tada smo sa Edgarom Davidsom, Klarensom Sedorfom, Markom Overmarsom, Frankom i Ronaldom de Burom i Patrikom Klajvertom imali mlad i talentovan tim, ali su tu bili i iskusni Frenk Rajkard i Deni Blind, koji su igrali na Svetskim prvenstvima i osvajali Ligu šampiona - dodao je bivši golman.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.