SITI I LIVERPUL PODELILI NAGRADE: Igrači rekli najbolji je Van Dajk, novinari kažu - Sterling!
Rahim Sterling i Virdžil van Dajk, Foto: AP

Odluke su donesene

SITI I LIVERPUL PODELILI NAGRADE: Igrači rekli najbolji je Van Dajk, novinari kažu - Sterling!

Zanimljiv raspored godišnjih nagrada uoči poslednja dva kola premijer lige

Objavljeno:

Trka za titulu u Premijer ligi nikada nije bila neizvesnija, ali u Engleskoj je već počelo proglašavanje najboljih pojedinaca za sezonu koja se završava za 2 kola.

I očekivano, nagrade odlaze u ruke igrača dva tima koji se bore za trofej.

Virdžil van Dajk je, očekivano, poneo titulu najboljeg igrača Premijer lige u izboru kolega fudbalera, dok je sa druge strane ofanzivac Mančester Sitija Rahim Sterling dobio isto priznanje, ali u izboru novinara.

Van Dajk je postao tek šesti odbrambeni igrač koji je dobio ovo priznanje od strane svojih kolega posle laskavo priznanje, posle Normana Hantera, Kolina Toda, Gerija Palistera, Pola Mekgrata i Džona Terija.

Njegov izbor je opravdan time što predvodi najbolju odbranu lige koja je na dosadašnjih 36 prvenstvenih utakmica primila samo 20 golova i na čak 17 mečeva nisu primili gol.

- Mislim da je ovo teško rečima opisati. Najveća moguća čast da te izaberu igrači protiv kojih igraš svake nedelje. Ova nagrada je nešto posebno za mene - rekao je Van Dajk.

Sa druge strane, novinari su se opredelili za Rahima Sterlinga koji je u prvenstvu postigao 17 golova uz 10 asistencija, a ukupno u sezoni je postigao 23 gola.

On je od strane kolega igrača proglašen i za najboljeg mladog igrača.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.