UDARIĆE BRAT NA BRATA: Srbi iz Hrvatske igraće fudbalski meč protiv Hrvata iz Srbije!
Fudbalska lopta/Ilustracija, Foto: crvenazvezdafk.com

EPSKI DUEL

UDARIĆE BRAT NA BRATA: Srbi iz Hrvatske igraće fudbalski meč protiv Hrvata iz Srbije!

Tavankut je poznat po brojnoj hrvatskoj zajednici

Objavljeno:

Fudbalske reprezentacije Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije odigraće prijateljski meč 15. juna u mestu Tavankut kod Subotice.

Tavankut je poznat po brojnoj hrvatskoj zajednici. Prema pisanju portala srbi.hr, utakmica je dogovorena na sastanku izaslanika spomenutih nacionalnih manjina u Fudbalskom savezu Srbije koji zajedno sa Fudbalskim savezom Hrvatske podržava odigravanje ovog duela. Predstavnike dve nacionalne manjine ugostili su generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović i njegov zamenik Uroš Zeković.

Sastanak je održan na inicijativu Ivana Bošnjaka, državnog sekretara za upravu i lokalnu samoupravu i supredsedavajućeg Međuvladinog mešovitog odbora za pitanja srpske manjine u Hrvatskoj i hrvatske manjine u Srbiji. Osim prijateljske utakmice, sastanak će održati i politički predstavnici Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije kako bi poslali poruku da obe manjine žele bolje, iskrenije i stabilnije odnose između država.

Prvi duel između fudbalskih reprezentacija srpske i hrvatske manjine odigrana je 12. juna 2016. godine u Vukovaru, a slavili su Hrvati iz Srbije sa 4:0.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/srbi.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.