BIVŠI IGRAČ VOŠE I JUVENTUSA IZDOMINIRAO: Meni je priča o rasizmu smešna - ja nisam crnac, ja sam braonac!
Stiven Apija je bivši igrač Vojvodine, Foto: Youtube / Printscreen

IZJAVA

BIVŠI IGRAČ VOŠE I JUVENTUSA IZDOMINIRAO: Meni je priča o rasizmu smešna - ja nisam crnac, ja sam braonac!

- Ovaj telefon je crne boje, a moja ruka je braon. Evo ti, uporedi jedno sa drugim pa mi reci da li sam u pravu

Objavljeno:

Bivši reprezentativac Gane Stiven Apija dao je intervju pre nekoliko godina za SOS kanal. Nije se dugo zadržao u Srbiji, niti je ostavio neki naročiti trag u Vojvodini.

Ipak, Novosađani sa ponosom ističu da je dres njihovog kluba nosio jedan od najboljih igrača u istoriji afričkog fudbala.

Zanimljiva je njegova izjava o boji kože...

- Meni je priča o rasizmu zabavna i smešna. Gledam na nju iz tri različita ugla. Prvi je čisto takmičarski, recimo da je Mesi crnac i da igrate protiv Barselone. Vaši navijači će na sve načine pokušavati da ga izvedu iz takta i vikaće mu ’buu-buu-buu’. Ali, ne zato što je on crnac, nego zato što je najbolji igrač na svetu i što se plaše da će deklasirati vašu ekipu. Zatim, ima navijača koji zvižde samo zato što imaju predrasudu prema crnoj boji. Da ih pitate zašto to čine, ne bi imali racionalno objašnjenje. I treće, za mene najsmešnije, ko to kaže da smo mi uopšte crnci? Moji prijatelji umiru od smeha kada im kažem da moja koža nema veze sa crnom bojom. Evo, pogledaj moju ruku, zar je to crno’ Znaš šta je crno, evo ovo (vadi mobilni telefon iz džepa, op.aut). Ovaj telefon je crne boje, a moja ruka je braon. Evo ti, uporedi jedno sa drugim pa mi reci da li sam u pravu. I zato, kada mi neko dobaci ’gde si crnac’, ja se samo nasmejem i kažem ’ja nisam ni crnac, ni belac, ja sam braonac’. Dakle, nema problema. Bar ja ne vidim u čemu je problem. Ako nekome smeta braon boja, šta mu ja mogu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.