ORLOVI IZDRŽALI U PORTUGALU: Remi sa šampionom Evrope! Moglo je i bolje, ali i gore!
Danilo Pereira i Dušan Tadić - strelci u duelu, Foto: EPA/Mario Cruz

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020

ORLOVI IZDRŽALI U PORTUGALU: Remi sa šampionom Evrope! Moglo je i bolje, ali i gore!

Sva dešavanja sa utakmice mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

Objavljeno:

Portugal i Srbija odigrali su nerešeno 1:1 u drugom kolu kvalifikacija za EURO 2020 (Orlovima je ovo bila prva utakmica zbog neparnog broja timova u grupi).

Naša reprezentacija je povela pogotkom Dušana Tadića sa bele tačke u 7. minutu, ali je on i napravio sjajnu akciju posle koje je skrivljen penal.

Portugalci su se brzo oporavili od tog šoka, napadali, ali su pred kraj prvog dela igre ostali bez najboljeg igrača, Kristijana Ronalda, koji se požalio na povredu mišića, pa je morao da izađe sa terena. Međutim, na sjajan način se akutelni šampion Evrope vratio u meč, pošto je Danilo Pereira u 41. minutu postigao jedan od najlepših golova dosadašnjeg toka sezone, kada je raspoloženi Marko Dmitrović bio potpuno nemoćan.

U drugom poluvremenu, Portugalci su napadali, iako bez Ronalda, ali nisu uspevali da probiju jak bedem ispred našeg gola.

Ostaje gorak ukus u ustima što nismo videli Luku Jovića na ovom meču, pošto ako ne napadneš Portugal kada ne igra Ronaldo, nećeš ga napasti nikad. No, dobro.

U narednom meču Srbija igra sa Ukrajinom u junu, Ukrajinom koja je takođe oduzela dva boda Portugalcima na istom ovom stadionu. Trener Portugala Fernando Santoš imaće dosta problema u ovim kvalifikacijama.

Sva dešavanja sa utakmice mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

94' Bernardo Silva je promašio stoprocentnu situaciju. Šutnuo je pored gola!

91' Umalo da Portugal povede u sudijskoj nadoknadi, šutirao je Silva, Dmitrović je bio savladan,

88' Portugalci pokušavaju, ali se naši grčevito brane!

73' KAKAV KIKS ANTONIJA RUKAVINE! Bivši igrač Bežanije i Partizana je igrao rukom u stilu golmana u petercu, ali sudija se predomislio, iako je prvo pokazao na belu tačku.

Antonio Rukavina
Antonio Rukavina foto: Printscreen

71' PRAVO JE ČUDO KAKO JE SRBIJA SADA SAČUVALA SVOJU MREŽU! Portugalci su bili u petercu, prvo je probao Bernardo Silva, pa Danilo Pereira, ali su njihovi šutevi doslovno ispucani sa gol linije. Na drugoj strani, Dušan Tadić se u kontranapadu pobrinuo da portugalskoj odbrani, pa i samom Pereiri zatreba Kosmodisk, ali nije uspeo da ubaci loptu u mrežu posle driblinga koji je dvojicu ostavio na zadnjici.

68' Opet je probao Danilo Pereira iz daljine, sada levom nogom, ali utisak je da je malo preterao. Umesto Darka Lazovića ušao je Andrija Živković, koji i igra na ovom stadionu za Benfiku.

66' Šampioni Evrope su raspleli mrežu oko našeg gola i sve jače je zatežu. Srećom, nema nekih konkretnih šansi, ali gol na neki način visi u vazduhu. Naši pokušavaju iz kontri, ali u drugom poluvremenu su sve bile jalove.

58' Promena u ekipi Portugala, Andre Silva je zamenio Dijega Souzu u napadu.

57' Na drugoj strani, probao je opet Danilo Pereira, ali je prebacio gol.

55' Evo prvih pravih uzbuđenja. Lazović je poslao pas za Ljajića na ivicu kaznenog prostora, ovaj je šutirao preko gola.

52' Mirnih prvih šest minuta, po jedna polušansa na obe strane.

46' Počelo je drugo poluvreme!

POLUVREME! Sudija je prvi deo igre produžio za tri minuta, Srbija je imala inicijativu tokom njih, čak i polušansu preko Tadića i Mitrovića, ali je nažalost ostalo 1:1.

45'+1 - Veoma opasan faul Pepea nad Tadićem, sudija mu je dao samo žuti karton, a za takav start je pre nekoliko dana protiv Nemačke isključen Milan Pavkov.

44' Ogromna prilika za Srbiju odmah posle primljenog gola. Mitrović je bio u šansi, nije došao do lopte, ona se odbila do Tadića, ali je ovaj šutirao preko gola.

41' KAKVA GOLČINA PORTUGALACA! Strelac je Danilo Pereira, sa 20 metara je zavrnuo loptu u rašlje. Dmitrović nije imao nikakve šanse!

38' Šansa za Portugalce, Dijego Souza je probao glavom, ali ga je dobro osujetio Uroš Spajić.

35' Srbija je imala priliku, Mitrović je ostao kratak za pola metra.

30' KRISTIJANO RONALDO MORA DA NAPUSTI TEREN! Povredio se i neće moći više da igra. Zamenio ga je Pici.

28' Kristijano Ronaldo se žali na povredu!

23' Ponovo velika gužva pred srpskim golom, ali opet Dmitrović siguran.Tadić je na drugoj strani izbacio Radonjića genijalno kao i Gaćinovića u šestom minutu, ali je golman Rui Patrisio ovoga puta bio zamalo brži.

18' Gaćinović je zbog onog sudara sa Patrisiom morao da napusti teren, a zamenio ga je Nemanja Radonjić.

15' ŠTA SADA ODBRANI DMITROVIĆ!!! Kristijano Ronaldo je doslovno video loptu u golu, a srpski čuvar mreže se nekako našao u donjem desnom uglu svog gola!

13' Portugal je pritisnuo posle primljenog gola i početnog šoka.

9' Dmitrović sjajno brani, šutirao je Kristijano! Umalo odmah izjednačenje.

7' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Dušan Tadić postiže pogodak i Orlovi vode!!! Bio je precizan sa bele tačke!

6' Velika šansa za Srbiju, Gaćinović je izleteo sam pred Ruja Patrisija, koji ga je poklopio i ovaj je ostao da leži na travi. Divan pas Dušana Tadića, ovo je penal!

1' Utakmica je počela, Portugal je odmah probio po levoj strani, ali od centaršuta nije bilo ništa.

20.45 - Sve je spremno za početak meča!

20.20 - Evo kako trenutno izgleda situacija na "Stadionu da Luž" u Lisabonu.

Atmosfera na Stadionu da Luž
Atmosfera na Stadionu da Luž foto: Espreso.co.rs

19.53 - Podsetimo se i prethodnih duela Srbije i Portugala. U dva od četiri navrata slavili su Portugalci sa 2:1 (poslednja dva), dok je u dva rezultat bio 1:1. Možda i najsporniji meč od svih je bio ovaj na Pirinejskom poluostrvu, kada su se ozbiljno zakrvili tadašnji selektor Portugalaca Luis Felipe Skolari i Ivica Dragutinović.

Evo i celog tog meča.

A, evo i onog odigranog tada u Beogradu.

19.34 - Evo i sastava. Kao što možete da vidite, nema Luke Jovića i Sergeja Milinković Savića, a igra se opet sa jednim napadačem. Iako smo se nadali da će možda biti i dvojice. Ali, selektor zna najbolje... Valjda! Doduše, promena je da je Dušan Tadić konačno stavljen u sredinu, tamo gde mu je i mesto, a po desnom boku će operisati Darko Lazović, koji se protiv Nemaca pokazao u dobrom svetlu.

Srbija (4-1-4-1): Dmitrović – Rukavina, Milenković, Spajić, Mladenović – Maksimović – Lazović, Gaćinović, Tadić, Ljajić – Mitrović

Portugalija (4-3-3): Patrisio - Kanselo, Pepe, Dijas, Gerero - Karvaljo, Danilo, Bernardo Silva - Ronaldo, Souza, Rafa Silva.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.