NATO AGRESORI SU RANILI BRATA IGRAČA PARTIZANA: Nisam znao da će biti tako strašno! Rekli su nam da više nema noge!
Bojan Ostojić pričao o tome kako umalo da izgubi brata, Foto: Privatna arhiva, Dado Đilas

STRAŠNE STVARI

NATO AGRESORI SU RANILI BRATA IGRAČA PARTIZANA: Nisam znao da će biti tako strašno! Rekli su nam da više nema noge!

Da se nikad, ama baš nikad, ne zaboravi...

Objavljeno: 17:32h
Aleksa Radosavljević

NATO agresija, tema koja u Srbiji nikad neće zapravo umreti, barem dok smo živi mi koji smo to osetili na svojoj koži.

Retko kada imali smo priliku da čujemo kako su poznati srpski sportisti, naravno oni malo iskusniji, doživljavali celu frku sa SAD i njihovim saveznicima koji su nad Srbijom i Crnom Gorom (Jugoslavijom) sproveli akciju "Milosrdni anđeo".

Zato se redakcija Espreso.co.rs setila da vam predstavi sećanja nekih od igrača Partitzana i Crvene zvezde koji su doživeli zaista strašne stvari prilikom tog kobnog proleća 1999. godine.

Prvi na redu je Bojan Ostojić, štoper crno-belog kluba iz Humske 1.

- Dok je bombardovanje trajalo, bio sam u Sevojnu sa porodicom. Nismo očekivali da će biti tako strašno, dok nismo gledali sa prozora kako gađaju vojni aerodrom u mestu Ponikve udaljenom 23km od Sevojna. Tada smo shvatili da je to baš ozbiljno i odlazili smo u sklonište koje se nalazi u zgradi. Svi iz zgrade bili smo u njemu i bila je velika gužva - priseća se Bojan Ostojić strašnih vremena NATO agresije.

Bojan Ostojić
Bojan Ostojić foto: Espreso

Vremena koja su za njega, tačnije njegovog brata, mogla da budu i kobna:

- U skloništu smo baš dugo provodili dane i noći sve do trenutka kad je moj najstariji brat bio u to vreme na ratištu na Kosovu u selu Bistrica, opština Glogovac. 13.04.1999. godine on je i ranjen. Dobijali smo svakakve informacije o njemu, da nema noge i da je poginuo, baš sve najgore. Kada je došao ranjen u Sevojno dovezla ga je njegova jedinica SAJ. Bogu hvala bio je samo ranjen u ruku dok je njegov najbolji drug nažalost poginuo i još par njih je povređeno. Tada nam je rekao da ne idemo u sklonište, da budemo svi u stanu i od tada je za mene rat prestao. Osećao sam se smireno i nismo više znali za strah. On (Zoran) je najstariji brat, posle njega ide sestra Zorica, pa brat Goran, sestra Gorica i ja Bojan - prisetio se Ostojić nekih teških dana.

1 / 5 Foto: Privatna arhiva

Kasnije tokom dana imaćete prilike da čitate i šta golman Partizana Filip Kljajić ima da kaže na ovu temu, ali i novi napadač Crvene zvezde Aleksa Vukanović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.