Noć kada smo upoznali čuveni VAR: Ludnica u Madridu i Gelzenkirhenu - Atletiko uništio Juventus, a Siti preokrenuo!
Liga šampiona - osmina finala, Foto: AP

liga šampiona, osmina finala

Noć kada smo upoznali čuveni VAR: Ludnica u Madridu i Gelzenkirhenu - Atletiko uništio Juventus, a Siti preokrenuo!

Sva dešavanja sa ovih mečeva mogli ste da pratite uz "lajv-blog"

Objavljeno: 23:09h

Odigrana su poslednja dva meča osmine finala Lige šampiona za ovu sezonu.

U Madridu se je odigran derbi između Atletika i Juventusa, dok su u Gelzenkirhenu snage odmerili domaći Šalke i ekipa Mančester sitija.

Šampion Italije Juventus i možda i jedan od glavnih favorita za osvajanje Lige šampiona doživeo je težak poraz u prvom meču 1/8 finala najelitnijeg takmičenja od Atletika rezultatom 2:0 (0:0).

Strelci su bili štoperi Himenez i Godin koji su za samo pet minuta šokirali torinski klub i pojačali nade da će navijači ipak gledati svoj klub u finalu takmičenja na svom stadionu.

foto: AP

Prvi gol je viđen u 78. minutu, kada se Himenez najbokje snašao u gužvi u kaznenom prostoru, dok je Godin uz pomoć Kristijana Ronalda u 83. postavio konačan rezultat.

Treba napomenuti da je Juventus bio spašen uz pomoć VAR-a čak tri puta na ovom susretu.

foto: EPA

Na drugom meču, koji nije bio manje bitan Mančester Siti je pobedio Šalke u Gelzenkirhenu rezultatom 3:2.

Vodio je domaći tim do 85. minuta golovima Bentaleba sa bele tačke koje je postigao u prvom poluvremenu, a onda je na scenu stupio rezervista Sane koji je fenomenalnim golom iz slobodnog udarca izjednačio na 2:2, da bi Sterling pogotkom posle greške odbrane u 90. postavio konačan rezultat.

Revanši su na programu 5, 6, 12. i 13. marta.

Sva dešavanja sa ovih mečeva mogli ste da pratite uz "lajv-blog".

KRAJ: Završeno je ovo ludo veče Lige šampiona - Atletiko je savladao Juventus sa 2:0, dok je Mančester siti bio bolji od Šalkea posle preokreta rezultatom 3:2

94. minut - Zakuvalo se u Nemačkoj! Ederson je nasrnuo na fudbalera Šalkea, ali je sudija uspeo da razdvoji zaraćene strane!

92. minut - Ronaldo propušta šansu za jedan, ali vredan gol u gostima...

90. minut - GOOOL: Sterling donosi pobedu ekipi Mančester sitija posle greške odbrane!

85. minut - GOOOL: Kakva golčina Leroja Sanea! Protiv bivšeg kluba je zasijao mladi Nemac i izjednačio rezultat!

83. minut - GOOOL: Dijego Godin je godinama jedan od igrača odluke u bitnim mečevima, a tako je i ovog puta! Sjajno se snašao i iskoristio nepažnju odbrane i pored Ronalda postigao gol za velikih 2:0!

78. minut - GOOOL: Konačno - sada bez VAR-a! Himenez je iskoristio karambol u šesnaestercu i savladao Šćešnog za 1:0!

77. minut - Pokušaj Silve iz trka je završio preko gola! Dobra šansa za Siti, ali ne menja se rezultat.

69. minut - VAR je poništio gol Morati! Kakve odluke večeras tokom oba meča u Ligi šampiona! Morata je u skoku odgurnuo Bonućija koji je pao kao pokošen, a sudija je ponovo odlučio da pogleda situaciju i poništi gol Atletiko Madridu!

68. minut - Sudija je pokazao crveni karton fudbalerima Mančester sitija! Otamendi će zbog oštrog faula i drugog žutog kartona morati na ranije tuširanje, a Gvardiola je odmah poslao Kompanija na zagrevanje.

62. minut - Probao je Pjanić izdaleka da okuša sreću, ali od toga samo korner za Juventus koji pokušava da zatrese mrežu Atletika.

53. minut - Prečka! Atletiko opseda gol Juventusa, a Grizman je opalio po lopti koja je umalo donela prednost madridskom timu.

51. minut - Kakva šansa za Atletiko, Košta je promašio nemoguće!

44. minut - GOOOL: Bentaleb x2, Šalke ima prednost od 2:1

43. minut - Novi penal za Šalke, kakva ludnica u Gelzenkirhenu! Ovoga puta je Laport zaradio karton zbog saplitanja u kaznenom prostoru, a Bentaleb ima priliku da preokrene rezultat

38. minut - GOOOL: Bentaleb poravnava rezultat na 1:1 sa bele tačke u finišu prvog poluvremena!

33. minut - Grizman je zapretio razornim udarcem ka golu Juventusa, a igrači Šalkea traže jedanaesterac posle udaranja lopte rukom Otamendija posle šuta domaćih. Sudija traži VAR u ovoj situaciji, ali se predomišlja i dosuđuje penal za Šalke uz žuti karton za Otamendija.

33. minut - Loš pokušaj De Brujnea iz slobodnog udarca, dok je na drugoj strani Dijego Košta ispao naivan i upao u ofsajd zamku fudbalera Juventusa

28. minut - VAR u Madridu! Sudija nije znao da li da dosudi jedanaesterac ili slobodan udarac posle faula nad Koštom, ali je uz pomoć kolega i "čudne sobe" ipak dosuđen kazneni udarac za Madriđane

foto: EPA

24. minut - Umalo Siti da udvostruči prednost, nova konfuzija u odbrani Šalkea, ali nisu uspeli Građani da se "dogovore" i ova izgledna prilika odlazi u nepovrat.

18. minut - GOOOL: Vodi Mančester siti u Gelzenkirhen. Aguero je strelac, a arhitekta pogotka je David Silva koji je ispratio golmana i osujetio njegov potez da doda loptu svom igraču u odbrani, pa je lagano asistirao za novi gol razularenog Argentinca koji nemilosrdno trese mreže u poslednjih mesec dana.

17. minut - Aguero ponovo preti nemačkoj ekipi, ne baš najbolje zahvaćen udarac je bio dovoljan za novi korner na ovoj utakmici.

15. minut - Lemar je natrčao na jednu odbijenu loptu i proverio reflekse poljskog golmana koji sigurno zaustavlja ovaj nimalo naivan šut francuskog reprezentativca.

11. minut - Leonardo Bonući je oprobao svoj trzaj glavom posle kornera i još jednom uzbudio navijače oba tima, međutim mreža ostaje netaknuta.

8. minut - Sjajan pokušaj Ronalda iz slobodnog udarca, Portugalac je topovskim šutem već u ranoj fazi stavio Oblaka na muke. Oštro se igra na početku meča, svaki start je na ivici kartona, a videćemo dokle će sudija odolevati ovakvoj igri.

Ronaldo i Lemar u duelu
Ronaldo i Lemar u duelu foto: EPA

7. minut - Aguero je prvi ozbiljno zapretio golmanu Šalkea, uputivši odličan udarac glavom i tako ga naterao da izbaci loptu u korner.

Aguero u napadu
Aguero u napadu foto: EPA

2. minut - Fudbaleri Atletika su tražili jedanaesterac već na startu meča pošto je Grizman nesmotreno oboren u kaznenom prostoru, ali sudija nije podlegao pritisku i meč je nastavljen napadom Juventusa.

21:00 - Počele su utakmice u Madridu i Gelzenkirhenu

20:25 - Liroj Sane se vraća "kući"

20:20 - Statistika Jana Oblaka u mečevima Lige šampiona

20:15 - Nikola Vučević, košarkaš Orlanda obukao je svog sina u boje Juventusa

20:10 - Sastavi večerašnjih mečeva

Atletiko Madrid: Oblak - Huanfran, Himenez, Godin, Filipe Luis - Saul, Tomas, Rodri, Koke - Kosta, Grizman

Juventus: Sčesni - De Šiljo, Bonuči, Kjelini, Aleks Sandro - Bentankur, Pjanić, Matuidi - Dibala, Mandžukic, Ronaldo

Šalke: Ferman – Kaliđuri, Nastasić, Sane, Bruma, Mendil – Serdar, Mekeni, Bentaleb, Očipka - Ut

Mančester siti: Ederson - Voker, Fernandinjo, Otamendi Laport – Gundogan, De Brujne, D. Silva – Bernardo Silva, Aguero, Sterling.

20:00- Rezultati svih dosadašnjih mečeva u osmini finala

Olimpik Lion - Barselona 0:0

Liverpul - Bajern Minhen 0:0 Odigrano 12. februara: Mančester junajted - Pari sen Žermen 0:2 (0:0) (Kimpembe 53, Mbape 60) Roma - Porto 2:1 (0:0) (Zaniolo 70, 76 - Adrijan 79) Odigrano 13. februara: Totenhem - Borusija Dortmund 3:0 (0:0) (Son 47, Vertongen 83, Ljorente 85) Ajaks - Real Madrid 1:2 (0:0) (Ziješ 75 - Benzema 60, Asensio 87) Revanši su 5, 6, 12. i 13. marta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.