SAN SVIH GOLMANA U LIGI ŠAMPIONA: Čuvari mreže briljirali i na Enfildu i u Lionu - veče krompira u osmini finala
Antoni Lopes je namučio fudbalere Barse, kao i Ter Štegen igrače Liona, kao i Manuel Nojer Liverpulove... Jedino Alison nije imao mnogo posla, Foto: EPA/Guillaume Horcajuelo

1/8 finala liga šampiona

SAN SVIH GOLMANA U LIGI ŠAMPIONA: Čuvari mreže briljirali i na Enfildu i u Lionu - veče krompira u osmini finala

Tekstualni prenos petog i šestog duela osmine finala Lige šampiona mogli ste da pratite na Espreso.co.rs

Objavljeno: 22:55h

Nadali smo se velikom broju golova u trećoj takmičarskoj večeri osmine finala Lige šampiona, ali su nas napadači i u Liverpulu gde je gostovao Bajern i u Lionu gde je došla Barsa razočarali.

Tačnije, nisu oni toliko razočarali, koliko su golmani sve četiri ekipe briljirali i uspeli da ostanu neporaženi u najjačem svetskom klupskom takmičenju, ostvarivši još jedan od dečačkih snova.

Na duelu u Lionu Barsa je imala više od igre, plela je mrežu oko gola Liona, ali Mesi, Suarez i drugari nisu uspevali da loptu smeste iza leđa odlično raspoloženog Antonija Lopesa. I Lion je imao svoje šanse, ali svaki udarac je na magičan način ukrotio Mark Andre ter Štegen.

Što se meča na Enfildu tiče, iako je Liverpul bio tim sa više prilika, Manuel Nojer i sreća omogućili su da mreža Bajerna bude netaknuta pred revanš u Bavariji. I Nemci su imali svojih momenata, ali nisu uspevali da pronađu put do mreže Alisona, najmanje zaposlenog čuvara mreže ove večeri. Inače, ovim rezultatom će Bajern biti daleko zadovoljniji, jer su Redsi poraženi na sva tri gostovanja ove sezone (sećamo se one legendarne utakmice u Beogradu).

Tekstualni prenos petog i šestog duela osmine finala Lige šampiona mogli ste da pratite na Espreso.co.rs...

87' Velika prilika za Busketsa, divna odbrana Antonija Lopesa. Još jedna potvrda fraze da je ovo veče golmana u Ligi šampiona.

86' Sjajan šut Manea glavom iz veoma teškog položaja, ali je Nojer sjajno odbranio i odbio loptu u korner. Veče golmana u Ligi šampiona, mora se priznati.

85' Evo kako igrači Bajerna čuvaju Salaha.

78' Pokušaj Đordija Albe, ali je Antoni Lopes odbio tu loptu. Dobra odbrana portugalskog čuvara mreže.

70' Šut Luisa Suareza glavom, ali ništa od toga...

67' Nijedna izmena u Liverpulu, Barsa i Lion su napravili prvu. Umesto Usmana Dembelea na terenu je Kutinjo, u ekipi Liona izlazi Traore, a ulazi Luka Tuzari..

61' Barselona drži loptu u posedu više od rivala (ne onoliko koliko smo od Barse navikli), ali ne uspeva da pronađe put pored dobro postavljene odbrane Liona.

58' Dobar šut Serža Gnabrija iz daljine, ali lopta završava koji centimetar od Alisonove leve stative. Sigurno je golmanu Liverpula kroz glavu prošao i onaj pogodak Milana Pavkova iz daljine u momentu kada je lopta krenula ka golu.

Serđi Roberto iz Barselone je dobio opasan udarac u glavu, pa je krvav morao da napusti teren bar nakratko...

54' U polušansi se našao Salah, ali nije uspeo da je realizuje. Na drugom terenu, u Francuskoj, volejem je probao Memfis Depaj, ali je Ter Štegen to odbio u korner.

52' Nema uzbuđenja ni na jednom od terena za sada u drugom delu igre...

46' Počelo je drugo poluvreme!

POLUVREME! Na obe utakmice nije manjkalo uzbuđenja, ali nijedna od četiri ekipe nije uspevala da savlada protivničke golmane. Svi su imali svojih šansi, ali niko nije bio uspešan. Liverpul za nijansu bolji na Enfildu, Barsa standardno plete mrežu u Francuskoj.

45+1 Dobra prilika za Busketsa koji je šutirao sa distance, ali se lopta od odbrambenog igrača odbila u korner, posle kog je sudija odmah svirao kraj.

42' Pošto Liverpul igra taj veći pomenuti visoki presing, Bajernu je dovoljno da probije prvu liniju odbrane da bi napravio dobru situaciju ispred Alisona Bekera. Takva je bila i sad, ali lopta ipak nije stigla do Roberta Levandovskog posle centaršuta Serža Gnabrija.

41' Još jedna ogromna prilika za Liverpul odlazi u nepovrat. Salah i Firmino su napravili sjajnu akciju, ali je Matip promašio gol sa oko šest metara.

39' Pokušaj Manea makazicama, nije uspeo da dobro zahvati loptu. Liverpul konstantno igra visok presing i za sada je iz toga uspevao da stvori i pokoju šansu.

33' Najbolja šansa, kada su obe utakmice u pitanju, odlazi u nepovrat. Sadiju Maneu se lopta odbila kada je bio sam ispred gola u kaznenom prostoru, ali je on iz okreta šutirao katastrofalno, skoro dva metra pored stative.

31' Kada se pogleda aktivno vreme provedeno na terenu, prošlo je tačno 24 sata otkako je Luis Suarez postigao gol u gostima u Ligi šampiona. Previše, ako nas pitate, za napadača takvog kalibra.

27' Na oba meča po jedan žuti karton. Za Lion dobio ga je Auar samim početkom meča, dok ga je za Bajern upravo dobio Džošua Kimih, koji zbog toga neće moći da nastupa u revanšu.

24' Šansa za Salaha posle sjajnog centaršuta. Šutirao je glavom, ali tik pored stative.

18' Alison i Matip umalo da naprave kiks koji bi pamtili cele karijere. Koman im je oduzeo loptu kod kaznenog prostora, ali je šutirao samo u spoljašnji deo mreže.

17' Prilika i za Mesija protiv Liona, ali njegov šut je opet išao preko prečke. Asistirao mu je Đordi Alba...

13' Velika šansa za Liverpul na jednoj, pa onda i Bajern na drugoj strani. Za Redse je probao Salah posle centaršuta, a za Bavarce je priliku imao Robert Levandovski, koga je Klop trenirao u Borusiji.

12' Šansa za Lion, iz daljine je šutirao Martin Terije, ali je Ter Štegen opet sjajno odbranio. Situacija kakve golmani obožavaju, kada mogu odistinski da se dokažu...

9' Rizikovao je Nojer, poigravao se u svom kaznenom prostoru, ali igrači Liverpula nisu uspeli da ga nateraju da napravi kiks.

5' Mesi je dobro izveo slobodan udarac, ali je lopta samo okrznula prečku. Sa druge strane, u narednom napadu, šutirao je Husem Uar, ali je sjajno odbranio Mark Andre ter Štegen.

1' Utakmice su počele! Svi se nadamo velikom broju golova...

Osmeh Jirgena Klopa pred duel sa starim znancima
Osmeh Jirgena Klopa pred duel sa starim znancima foto: EPA/Peter Powell

20.54 - Istina mnogih muškaraca.

20.51 - Zastrašujući podatak. Lionel Mesi je postigao 90 golova na 90 startova u Ligi šampiona od finala 2009. godine.

20.40 - Sastavi svih ekipa večeras:

20.28 - Četiri igrača Bajerna odigraće 50. meč u Ligi šampiona.

20.11 - Dejan Lovren, koji neće igrati zbog povrede na duelu Liverpula i Bajerna, oglasio se na instagramu veoma interesantnim citatom.

Dejan Lovren okačio Mister Bina na Instastori
Dejan Lovren okačio Mister Bina na Instastori foto: Printscreen/Instagram/Instastory

- Mister Bin me je naučio jednu stvar u životu. Uživaj u svom društvu umesto da očekuješ od nekoga drugog da te usreći - napisao je na Instastoriju, čime je uspeo da privuče pažnju javnosti... Da li se to odnosi na neke odnose u klubu, nije poznato...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.