EKSPERTSKA ANALIZA PARTIZANOVIH 'NORVEŽANA': Problematičnog je ponašanja, oni nisu lideri, čudan potez crno-belih!
Foto: FK Partizan

NE CENI IH PUNO

EKSPERTSKA ANALIZA PARTIZANOVIH 'NORVEŽANA': Problematičnog je ponašanja, oni nisu lideri, čudan potez crno-belih!

Skeptičan da mogu da budu pojačanja za tako veliki klub kakav je Partizana - zaključio je Šćepanović

Objavljeno:

Prvo pojačanje fudbalskog kluba Partizan u ovoj sezoni je Musa Ndžai, koji je prethodne sezone nastupao norveški Stabek, dok je kako prenose tamošnji mediji, Tokmak Nguen već viđen kao novi igrač crno-belih.

Veoma pozvan da govori o prilikama u norveškom fudbalu je Vlade Filipovića, koji je već 15 godina radi u Skandinaviji. Branio je boje nekoliko klubova u Norveškoj, a sada radi sa talentima pri Fudbalskom savezu norveškog okruga Finmark.

Blago rečeno, iznenađen sam da je Partizan doveo Ndžaja i da je blizu angažovanja Nguena. I norveški mediji pišu da je Toki na pragu dolaska u Srbiju. Norveška liga nije jača od srpske, možda marketinški i infrastrukturno jeste, ali igrački i po talentu nije. Pre dve godine jedan od najboljih igrača šampiona Rozenborga je bio Milan Jevtović, a vidim da sada ne može ni na klupu Zvezde. Zanimljivo, ova dvojica nisu nosioci igre, lideri u svojim klubovima. Pritom, Stabek i Stromsgodset su jedva izborili opstanak prošle sezone. Stabek je igrao baraž i tako se spasao, dok je Stromsgodset golom u poslednjem minutu poslednjeg kola šampionata uspeo da ostane u Elitseriji – rekao je Filipović za portal Maxbetsport i dodao:

Svi su bili iznenađeni odlaskom ove dvojice, da kažem, osrednjih igrača. Pitali su me kako to da srpski klubovi mogu višestruko više da ponude nego norveški. Ovde je sve javno. Kao građanin Norveške mogu da saznam koliko ko zarađuje. Ndžaj je imao platu od 4.000 evra, dok je Nguen u poslednjoj godini ugovora imao 7.000. On je 2016. godine potpisao novi ugovor, po kome je imao u prvoj sezoni 4.000, u drugoj 5.000, a u poslednjoj 7.000 evra. Čudno mi je da Partizan želi da plati obeštećenje za igrača koga može da dobije besplatno u junu.

Tokmak
Tokmak foto: Printscreen/Youtube/Stanko Comps

Fudbaler Stromgodseta Tokmak Nguen prema mišljenju Filipovića ima jednu veliku manu

Ima kratak fitilj. Postoje snimci gde se vidi da šutira flašicu pošto je zamenjen. Na jednom meču je bio isključen, pa je onda udario i polomio vrata. Problematičnog je ponašanja.

Da li Ndžai i Nguen mogu da budu prava pojačanja za vicešampiona Srbije?

- Skeptičan da mogu da budu pojačanja za tako veliki klub kakav je Partizana - zaključio je Filipović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.