JEDNI ĆE DA LIKUJU, A DRUGI ĆE BITI ŠOKIRANI: Španci birali ko ima više navijača na svetu - Zvezda ili Partizan?!
Delije i Grobari, Foto: Dado Đilas

Mnogi će se iznenaditi

JEDNI ĆE DA LIKUJU, A DRUGI ĆE BITI ŠOKIRANI: Španci birali ko ima više navijača na svetu - Zvezda ili Partizan?!

Iz svake zemlje su izabrani timovi i posetioci sajta su mogli da učestvuju u anketi

Objavljeno:

Ugledni španski sportski medij "Marka" sprovela je glasanje na svom sajtu u kome su čitaoci glasali za najpopularniji klub iz svake zemlje, a iz Srbije su se u izboru našli Partizan i Crvena zvezda.

Iz svake države u zavisnosti od veličine, ali i jačine lige i timova birani su timovi, pa je u nekim državama bilo više, a u nekima samo dva tima u opticaju.

I sada su stigli i rezultati koje je "Marka" objavila na svom Tviteru i mora se reći da bi ljubitelji fudbala u Srbiji mogli biti prilično šokirani, možda ne toliko rezultatom, ali razlikom u broju glasova kod večitih rivala svakako da.

Zvezda je odnela i više nego ubedljivu pobedu pošto je dobila čak 72% glasova posetilaca sajta, odnosno otprilike 177.984 od ukupno 247.306 ljudi koji su učestvovali u izboru za najpopularniji srpski klub.

Sa druge strane Partizan je dobio 28% glasova u ovom izboru.

Što se tiče ostalih zemalja i tu je bilo iznenađenje u procentu dobijenih glasova, pa je tako iz Engleske najomiljeniji klub u celom svetu Liverpul koji je dobio 51% glasova, sledeći je Mančester junajted sa 31%, a Arsenal je dobio samo 6% glasova.

Kada je reč o italijanskim timovima očekivano je bilo da Juventus ubedljivo pobedi, a sada mu je 56% posetilaca dalo svoj glas ispred Milana sa 34% i Intera sa samo 10%.

Olimpijakos je u Grčkoj osvojio 62 odsto glasova, a Panatinaikos je osvojio tek 27, a u Francuskoj je PSŽ upisao apsolutni pobedu sa 67% glasova.

Očekivano (s obzirom na to da je središte "Marke" u Madridu) većinu glasova je u Španiji pokupio Real (51 odsto), dok je Barselona imala osam procenata dalje.

Ubedljivu pobedu je u Hrvatskoj odneo Dinamo sa čak 87 odsto, dok je Hajduk iz Splita stao na 13 odsto, a u anketi je učestvovalo čak 345.820 ljudi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.