MIRKOVIĆ CITIRAO TASTA NA STARTU PRIPREMA: Stihom iz pesme Šabana Šaulića odgovorio na pitanje o pojačanjima!
Zoran Mirković na početku zimskih priprema Partizana, Foto: Starsport©

Očekuje najviše ciljeve

MIRKOVIĆ CITIRAO TASTA NA STARTU PRIPREMA: Stihom iz pesme Šabana Šaulića odgovorio na pitanje o pojačanjima!

Trener crno-belih ističe da je finansijska situacija glavni razlog za "spori" prelazni rok

Objavljeno: 12:33h
Aleksa Radosavljević

Trener Partizana Zoran Mirković rekao je da crno-beli pripreme za nastavak sezone počinju s istim igračkim kadrom i istakao da zna "šta znači u životu kad se nema" i da u takvoj situaciji ne mogu da se traže neke stvari. - Takva je situacija, takve su mogućnosti. Jedino što mogu da kažem da idemo dalje sa ovim kadrom. Idemo dalje... Znam šta u životu znači kad se nema, takva se situacija, ne možete da tražite neke stvari kad nešto nema - rekao je Mirković novinarima u Sportskom centru Teleoptik.

Zoran Mirković o potencijalnim pojačanjima
Zoran Mirković o potencijalnim pojačanjima foto: Starsport©

Nas je ova izjava podsetila i malo na pesmu Mirkovićevog tasta Šabana Šaulića "Lepi dani mog detinjstva", gde upravo postoji stih "znam šta znači nema". Inače, trener Partizana je oženjen ćerkom poznatog pevača Sanelom. Fudbaleri Partizana okupili su se pred početak priprema za nastavak sezone. - Sve je uslovljeno eventualnom prodajom nekih igrača, tako da, dok to ne bude bilo, mislim da ne možemo da pričamo o pojačanjima - rekao je Mirković.

Zoran Mirković je govorio i o prodaji igrača
Zoran Mirković je govorio i o prodaji igrača foto: Starsport©

Na pitanje o prodaji kojih igrača je reč, Mirković je naveo da ne može da kaže jer "ne postoji ništa konkretno". Na konstataciju novinara da onda i od njega niko ništa ne može da traži, trener Partizana je odgovorio: "Ako bi se gledao taj lanac, onda bi trebalo da bude tako". On je istakao da su ciljevi Partizana kao i uvek â pobede i borba za trofeje. - Ko god da je u Partizanu u bilo kom momentu, to je obaveza i cilj, ne možemo da razmišljamo drugačije - rekao je Mirković.

Zoran Mirković kaže da ciljevi Partizana uvek moraju biti isti
Zoran Mirković kaže da ciljevi Partizana uvek moraju biti isti foto: Starsport©

Na prvoj prozivci u Sportskom centru Teleoptik nije bilo Rikarda Gomeša koji će se timu pridružiti sutra, kao i Armina Đerleka koji je dobio boginje. - Đerlek je dobio boginje pre pet-šest dana, tako da se nadamo da će on, kao i Marko Janković i Svetozar Marković biti spremi za pun trening u Turskoj - rekao je Mirković. Partizan je prvi deo sezone u Superligi Srbije na trećem mestu sa 44 boda. Upitan da li su se slegli utisci posle poslednjeg kola i meča s Mačvom, Mirković je kazao da to kod njega "ide malo teže".

Zoran Bata Mirković
Zoran Bata Mirković foto: Starsport©

- Šta da radimo, neke stvari u životu ne možete da menjate, nosite sa sobom i idete dalje - dodao je. Predsednik kluba Milorad Vučelić i sportski direktor Ivica Iliev, u obraćanju igračima, istakli su nesportske stvari, pa je novinare zanimalo kako se ekipa nosi sa tim. - Ne pričamo o tim stvarima, vrlo malo, miminalno ili uopšte ne. Verovatno da utiče na igrače, kad utiče na nas starije, sigurno na mlađe isto - rekao je Mirković.

Fudbaleri Partizana će prvi deo priprema odraditi u Beogradu, a za Belek će otputovati 25. januara.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.