SJAJAN DERBI U NIŠU: Zvezda prvi put ove sezone primila dva gola, Radnički bio na pragu iznenađenja, ali tu je Ben!
Može li Radnički da pobedi Crvenu zvezdu?, Foto: Starsport©

SUPERLIGA SRBIJE, 17. KOLO

SJAJAN DERBI U NIŠU: Zvezda prvi put ove sezone primila dva gola, Radnički bio na pragu iznenađenja, ali tu je Ben!

Sva dešavanja mogli ste da pratite na našem lajv-blogu

Objavljeno: 21:04h

Podela bodova u derbiju jesenjeg dela prvenstva - posle drame i odličnog fudbala Radnički i Crvena zvezda su remizirali 2:2 (2:1) u 17. kolu Superlige.

Šampion Srbije je prvi put ove sezone primio dva gola u domaćem prvenstvu, a Nišlije su dokazale da su trenutno pored crveno-belih najbolji tim u ligi.

Furiozno su crveno-beli ušli u meč, već nakon šest minuta Zvezda je imala prednost. Krstičić se posle gužve u kaznenom prostoru najbolje snašao i rutinski poslao loptu u mrežu. Vezisti crveno-belih, koji je izmenjen na povremenu, ovo je prvi gol u Superligi u aktuelnoj sezoni.

Sve je prštalo od duela
Sve je prštalo od duelafoto: Starsport©

Deset minuta kasnije usledio je odgovor Nišlija. Iz prve prilike na meču domaći su došli do izjednačenja. Drinčić je centrirao, a najspretniji u šesnaestercu bio je Nervin Haskić, kome je to bio osmi pogodak u sezoni.

Potpuni preokret i šok za crveno-bele priredio je, talentovani mladi reprezentativac Srbije, Lazar Ranđelović. Fudbaler koji će od zime igrati za Olimpijakos iskoristio je idealan pas Nikole Drinčića, protutnjao je pored Hajdina i elegantno matirao Borjana.

Nenad Lalatović je bio zadovoljan nakon meča
Nenad Lalatović je bio zadovoljan nakon mečafoto: Starsport©

Mogli su izabranici Nenada Lalatovića da zadaju konačan udarac Zvezdi, ali je Bondarenko pogodio samo stativu. Vratili su se crveno-beli u 65. minutu u meč. Ben je iskoristio sjajnu asistenciju Milića, koji je glavom uposlio najboljeg strelca Milojevićevog tima - 2:2.

Sva dešavanja mogli ste da pratite na našem na lajv-blogu:

89' - Sjajan pokušaj Drinčića iz slobodnog udarca, međutim, izvanredno je intervenisao Borjan. Radnički je krenuo po pobedu.

85' - Čarke na terenu i dosta napetosit. Epilog svega - žuti za Babića.

83' - Na terenu je supertalentovani Dejan Joveljić, izašao je Ben.

71' - Momenat za analizu: Hajdin je uleteo u kazneni prostor, ušao je u duel sa Pankovim, pao je nakon toga, ali sudija nije pokazao na belu tačku. Pričaće se o ovom detalju nakon meča.

68' - Izmene na obe strane. Milijaš je zamenio Simića, dok je u redovima Nišlija na terenu Nikodijević, umesto Grbića.

65' - El Fardu Ben za 2:2. Najbolji strelac Zvezde iskoristio je sjajnu asistenciju Milića, koji je glavom uposio omalenog napadača. Predstoji drama u Nišu.

50' - Stativu pogađaju Nišlije. Stanisavljević je izveo prekid, a Bondarenko odlično šutirao glavom, na sreću Zvezde, lopta je završila na stativi!

46' - Strelac jedinog gola za Zvezdu - Nenad Krstičić napustio je teren, a umesto njega je ušao Milojevićev džoker - Nemanja Milić

Milojević ne može da bude zadovoljan sa prvim poluvremenom
Milojević ne može da bude zadovoljan sa prvim poluvremenomfoto: Starsport©

KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Zvezda je povela već u 6. minutu golom Krstičića, da bi usledio preokret izabranika Nenada Lalatovića. Odličan derbi viđen je na "Čairu".

Odličan derbi u Nišu
Odličan derbi u Nišufoto: Starsport©

36' - Imali su domaći sreće, idealno je centrirao Ben, najbolji u skoku je bio Hajdin, koji je odlično šutirao glavom, ali je fenomenano reagovao Ristić i tako sačuvao svoj tim.

33' - Pokušao je Krstičić udarcem sa 25 metara da iznenadi Ristića, ali je njegov pokušaj završio daleko od gola.

26' - Prekoret na "Čairu" - Drničić je perfektno poslao pas u prostor, a Lazar Ranđelović je protutnjao pored Hajdina i elegantno sproveo loptu u mrežu - 2:1! Nastavlja da briljira mladi reprezentativac Srbije, koji je potpisao ugovor sa grčkim Olimpijakosom i od zime neće više biti igrač Nišlija. Ovo je prvi put u ovoj sezoni da Zvezda prima dva gola na meču domaćeg prvenstva.

22' - Šansa za Zvezdu. Ben je pravovremeno uposlio Simića, koji je pokušao iz prve da matira Ristića, ali njegov udarac je bio preslab.

15' - Haskić!!! 1:1 u Nišu. Osmi pogodak za Ervina Haskića u prvenstvu, odlično je centrirao Drničić, nastala je gužva u kojoj se najbolje snašao Nermin Haskić, koji postiže treći vezani gol u domaćoj ligi. Trenutno se nalazi na drugom mesu liste strelaca, iza Alekse Vukanovića (11 golova). Ovo je deveti gol koji prima Zvezda u Superligi.

6' - Vodi Zvezda! Krstićić postiže svoj prvi gol u Superligi ove sezone. Hajdin je centrirao, lopta je posle gužve došla do veziste Zvezde, koji je rutinski pogodio u mrežu!

Krstičić proslavlja gol
Krstičić proslavlja golfoto: Starsport©

1' - Utakmica na "Čairu" je počela. Solidna poseta na tribinama u Nišu, nešto više od 5000 gledalaca.

18.45 Evo startnih postava oba tima

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić - Hajdin, Krstičić - Srnić, Ben, Simić - Stojiljković.

Radnički Niš: Ristić – Todorovski, Crnomarković, Pankov, Stanković – Bondarenko, Drinčić – Grbić, Stanisavljević, Ranđelović – Haskić.

Prva prvenstva utakmica Radničkog i Zvezde 1962. godine prekinuta je nakon što je Dragoslav Šekularac udario sudiju Tumbasa. Radnički je u tom trenutku golovima Sovrovića i Balova vodio 3:1 protiv ekipe Rajka Mitića.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.