KRSTAJIĆEVA NAJTEŽA GODINA: Zvaću one koji budu želeli da igraju! Ovo je okosnica tima za kvalifikacije!
Mladen Krstajić u društvu pomoćnika Obradovića, Foto: Starsport©

Priznao je

KRSTAJIĆEVA NAJTEŽA GODINA: Zvaću one koji budu želeli da igraju! Ovo je okosnica tima za kvalifikacije!

Selektor Srbije navodi da vrata reprezentacije i dalje nisu zatvorena Milivojeviću i Nastasiću

Objavljeno: 23:35h

Mladen Krstajić uspeo je da provede Srbiju kroz premijerno izdanje Lige nacija i sa njom obezbedi plasman u B diviziju, kao i učešće u plej-ofu za odlazak na EURO 2020 u slučaju neuspeha u kvalifikacijama.

Naša reprezentacija je na stadionu u Humskoj pobedila Litvaniju i tako osvojila prvo mesto u grupi koji joj je donelo ove beneficije i uspeh.

- Čestitam igračima, kao i navijačima koji su došli. Vetar je u prvom poluvremenu bio kontra nas. I pored naše želje da postignemo gol, došli smo u situaciju da protivnik dođe u situaciju da postigne gol. Prečka nas je spasila. Na poluvremenu smo morali da reagujemo i krenemo sa dva špica, pošto sam dobio informaciju da i Crna Gora gubi. Bio sam siguran da ćemo pobediti. Da nismo dali gol bilo bi nervoze, ali, zaslužili smo da se nađemo na mestu na kojem jesmo - rekao je Krstajić posle utakmice.

Mladen Krstajić ističe da je u prvom poluvremenu vetar pravio problem njegovim igračima
Mladen Krstajić ističe da je u prvom poluvremenu vetar pravio problem njegovim igračima foto: Starsport©

On je sam priznao da mu je proteklih godinu dana bilo najteže u životu.

- Nije bilo lako ni u jednom momentu. I kada smo igrali dobro ja se nisam opuštao. Jednostavno se bojim da se ne desi nešto što nisam predvideo, pa ne volim da se opuštam. Ovih godinu dana, možda mi je najteže u karijeri.

Novinari su podsetili selektora na njegovu izjavu da bez Matića, Tadića i Kolarova ova reprezentacija ne može, a ove večeri je igrala bez sve trojice tih igrača.

Mladen Krstajić se ne bavi eventualnim plej-ofom
Mladen Krstajić se ne bavi eventualnim plej-ofom foto: Starsport©

- Može, ne može... šta to znači? Sigurno da su momci koji su izašli na teren u današnjoj utakmici zaslužili da igraju od početka. Želeo sam da odmorim neke igrače koji su izneli najveći teret ovog takmičenja. Nisam uopšte mario ko će da počne. Verujem u sve i pružio sam poverenje najsvežijima - rekao je Krstajić.

U slučaju da naša reprezentacija ne uspe da se plasira kroz kvalifikacije na Evropsko prvenstvo imaće priliku da to učini kroz plej-of Lige nacija, međutim, Krstajić nije želeo da sada priča o tome.

Mladen Krstajić je poručio da je ovo okosnica tima za kvalifikacije
Mladen Krstajić je poručio da je ovo okosnica tima za kvalifikacije foto: Starsport©

On se osvrnuo i na odsustvo Milivojevića i Nastasića iz "nefudbalskih razloga" i naveo da će ovaj sadašnji tim biti okosnica ekipe za kvalifikacije, ali i da svakako je spreman da dvojcu pruži ruku pomirenja.

- Ponavljam još jednom, rekao sam to novinarima i pre neki dan. Nemam problem da pozovem momke koji budu želeli da igraju. Treba glavu odmoriti, pripremiti se za kvalifikacije koje nas očekuju u martu. Protivnicu su interesantni. Ovo je 90 posto okosnica tima za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Ovi momci zaslužuju podršku, ko god bio ovde u martu. Svima su vrata otvorena - jasan je bio Krstajić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.