SRBIJA JE U B LIGI NACIJA I IGRAĆE U PLEJ-OFU ZA EURO: Junaci Andrija i zlatni džoker Prijović overili prvo mesto!
Aleksandar Mitrović i Aleksandar Prijović, Foto: Starsport©

Liga nacija, 6. kolo

SRBIJA JE U B LIGI NACIJA I IGRAĆE U PLEJ-OFU ZA EURO: Junaci Andrija i zlatni džoker Prijović overili prvo mesto!

Sva dešavanja na ovom susretu ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 23:11h

Srbija je prešla u B diviziju Lige nacija i Srbija je ušla u plej-of koji joj omogućava odlazak na EURO 2020.

Naša reprezentacija je u poslednjem kolu takmičenja u Grupi 4 savladala na svom terenu Litvaniju 4:1 i time overila prvo mesto ispred Rumunije kojoj ni trijumf u Podgorici nad Crnom Gorom ništa nije značio.

To znači da će naša reprezentacija u sledećem izdanju Lige nacija igrati u takoreći višem rangu, međutim, ono što je još važnije jeste da sada ima mogućnost da se domogne i odlaska na Evropsko prvenstvo kroz plej-of ovog takmičenja.

1 / 10 Foto: Starsport©

Posle bledog prvog poluvremena u kome smo imali dve solidne prilike, a Litvanci pogodili prečku, daleko bolja igra je viđena u drugom delu meča, kada je na teren ušao napadač solunskog PAOK-a i naš tim zaigrao sa njim i Mitrovićem u špicu.

To je odmah dalo rezultat i prilikom prvog kornera Andrija Živković je centrirao, a Bleki Milenković naterao igrača Litvanije da pogodi sopstvenu mrežu.

Ubrzo je na semaforu pisalo 2:0, opet centaršut Andrije Živkovića i naš najbolji strelac Aleksandar Mitrović glavom daje svoj šesti gol u takmičenju i 23. u nacionalnom timu, čime je stigao Dragana Džajića na 11. mestu liste najboljih strelaca reprezentacije.

1 / 38 Foto: Starsport©

Ali ne zadugo, jer ponovo Andrija pokazuje da je rođeni asistent, samo ovog puta se u ulozi strelca našao džoker Prijović, koji kao da se pretplatio na važne golove u nacionalnom timu.

Prijović je nedugo potom i majstorski asistirao Ademu Ljajiću za četvrti pogodak Srbije na utakmici i sve je bilo rešeno.

Sada nam još preostaje da vidimo koje će to još reprezentacije u diviziji C biti prve u svojim grupama, pa onda u okršajima sa njima da probamo i bez kvalifikacija da se kroz baraž Lige nacija domognemo Evropskog prvenstva na kome nismo igrali 20 godina.

Grupa 4 C Lige nacija, 6. kolo:

Srbija - Litvanija 4:1 (Žulpa a.g. 51, Mitrović 58, Prijović 71, Ljajić 74 - Petravičijus 64)

Crna Gora - Rumunija 0:1 (Tukudean 44)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja na ovom susretu ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

90. minut - Kraj utakmice! Srbija - Litvanija 4:1. Naša reprezentacija je osvojila prvo mesto u grupi.

74. minut - GOOOL! Ponovo s trese mreža Litvanaca! Džoker Aleksandar Prijović je sada bio u ulozi asistenta, a Adem Ljajić je postigao gol. Sve je rešeno.

71. minut - GOOOL! Sada je valjda gotovo i nećemo više morati da strepimo! Aleksandar Prijović trese mrežu posle još jedne asistencije Andrije Živkovića.

64. minut - GOOOL! Ipak, vraćaju Litvanci neizvesnost i to zahvaljujući kiksu Predraga Rajkovića. Srpski golman je pogrešno procenio let lopte i odbio je tek toliko rukom na nogu Černavičijusu koji sjajno reaguje i pogađa mrežu.

58. minut - GOOOL! Aleksandar Mitroviiiiić! Najbolji strelac Srbije vrhunskim skokom i reakcijom glavom postiže drugi gol na meču kojim već sada overava pobedu i prvo mesto u grupi!

51. minut - GOOOL! Tačnije autogol Litvanaca posle kornera koji smo izveli. Kada već nisu mogli naši igrači učinio je to Arturas Žulpa koji je glavom zatresao sopstvenu mrežu.

45. minut - Kraj prvog poluvremena u kome je naša reprezentacija odigrala najslabijih 45 minuta u Ligi nacija. Mitrović je jedva i dodirnuo loptu, Litvanci u čvrsti i disciplinovani.

1 / 8 Foto: Starsport©

32. minut - Kao da su prethodnim napadom Litvanci najavili šta bi moglo da se desi. Rajković i prečka su sada spasili Srbiju da ne primi gol. Januševskis je pobegao Maksimoviću i Rodiću prilikom slobodnog udarca, ostao je sam i postavio nogu, ali naš golman je uspeo refleksom poput mačke da odbije loptu u prečku.

28. minut - Prvo uzbuđenje je pred našim golom. Kontranapad Litvanaca, šutirao je Petravičijus, ali Rajković brani i izbacuje loptu u korner.

1 / 5 Foto: Starsport©

12. minut - Bez ikakvih dešavanja od početka susreta. Naša igra deluje prilično nepovezano, Litvanci pokušavaju iz kontri, ali u principu nijedan momenat ne može da se pomene u dosadašnjem delu meča.

20.45 - Počela je utakmica u Humskoj. U međuvremenu skupilo se negde oko 1000 navijača prema rečima našeg fotoreportera, a među njima ima i desetak Litvanaca.

1 / 4 Foto: Espreso

20.05 - Neće biti mnogo publike usled vrlo lošeg vremena u Beogradu, što možemo zaključiti po tome da 45 minuta pre početka meča se navijači na stadionu mogu izbrojati na prste jedne ruke.

1 / 7 Foto: Espreso

19.35 - Poznat je i sastav tima za koji se opredelio srpski selektor.

SRBIJA: Rajković, Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić, Maksimović, Lukić, Ljajić, Gaćinović, Živković, Mitrović.

LITVANIJA: Šetkus, Baravikas, Girdvainis, Januševskis, Slavickas, Žulpa, Petravičius, Sirgedas, Vorobjovas, D. Kazlauskas, Černiš.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.