KLOP NA MARAKANI: O Šaćiriju, neprijateljskoj atmosferi, a na kraju je kao gospodin završio konferenciju na srpskom
Jirgen Klop je održao konferenciju za medije na Marakani, Foto: Starsport©

Najavio je već da će uživati

KLOP NA MARAKANI: O Šaćiriju, neprijateljskoj atmosferi, a na kraju je kao gospodin završio konferenciju na srpskom

Poslušajte i pogledajte šta Nemac ima da kaže povodom meča između srpskog i engleskog kluba

Objavljeno: 18:55h

Slavni Liverpul je ponovo u Srbiji posle skoro pet decenija.

"Crveni" gostuju Crvenoj zvezdi u 4. kolu Lige šampiona, a stigli su u Beograd u ponedeljak u popodnevnim časovima.

Odmah sa aerodroma su se uputili na stadion "Rajko Mitić", gde je trener Jirgen Klop najpre održao konferenciju za medije, a potom izveo ekipu na trening na terenu Marakane.

1 / 9 Foto: Starsport©

Klopovu konferenciju ste mogli da pratite uživo na Kurir TV-u.

Prvo pitanje koje je dobio Klop od engleskih novinara jeste kako je saopštio odluku Šaćiriju da ga ne vodi u Beograd i kako je doneo odluku.

- Džerdan se složio. Mnogo puta sam ostavljao igrače kod kuće, nikad nisu negativno reagovali. Ko zna da čita, mogao je kod nas na sajtu da pročita. Mi ovde dolazimo kao fudbalski klub, predstavljamo jedan od najvećih klubova na svetu. Odlučili smo da ga jednostavno ne povedemo. Ne želimo da se bavimo politikom - odgovorio je Klop.

Jirgen Klop na Marakani
Jirgen Klop na Marakani foto: Espreso

Liverpul je pre dve nedelje pobedio na svom terenu 4:0 Crvenu zvezdu, ali sada igra u gostima, a srpski klub skoro godinu dana nije izgubio utakmicu na Marakani.

- Da smo bili manje dobri, Zvezda bi se vratila u meč. Što se atmosfere tiče, mi smo iz Liverpula i znamo šta je dobra atmosfera. Nismo najiskusniji tim na svetu, ali imali smo u poslednje tri godine dosta internacionalnog iskustva. U utorak moramo da uradimo ono sto najbolje znamo - rekao je Klop.

Jirgen Klop se dotakao i slučaja Šaćiri i mešanja politike u fudbal
Jirgen Klop se dotakao i slučaja Šaćiri i mešanja politike u fudbal foto: Starsport©

Nemac je ponovo zamoljen od strane gostujućih medija da prokomentariše to što se često dešava da politika utiče na fudbal.

- Naš posao nije da pričamo o politici, već o sportu. Ona je uvek imala uticaj na život, Ali mi smo tu da bismo igrali fudbal. Ne želimo priču koja nije fudbalska - rekao je Klop.

Koja je najneprijateljskija atmosfera u kojoj ste igrali?

- U Sevilji. Igrao sam tamo nekoliko puta.

Jirgen Klop je rekao da na srpskom uglavnom zna psovke
Jirgen Klop je rekao da na srpskom uglavnom zna psovke foto: Starsport©

Ubrzo se prešlo na pitanja srpskih novinara, a jedno od njih je bilo da li je razgovarao o Crvenoj zvezdi sa svojim bivšim pomoćnikom Željkom Buvačem, kao i da li je tokom godina saradnje naučio neke srpske reči.

- Nisam pričao sa Buvačem o tome. Igrao sam sa nekoliko Srba i Hrvata tokom karijere. Jedino što možda dobro znam jesu psovke, ali nećemo danas o tome - poručio je Klop koji se u međuvremenu osvrnuo i na prevodioca i rekao kao da oseća da skraćuje njegove izjave, a on govori opširno da bi i srpski mediji koji ne razumeju engleski mogli da shvate šta želi a kaže.

- Pa ja ne znam da li je srpski jezik toliko sažetiji od engleskog, ahaha. Ili mi ti namerno skraćuješ odgovore. Želim da i Srbi koji ne znaju engleski razumeju šta pričam - našalio je Klop u svom stilu.

Jirgen Klop i Endi Robertson na konferenciji
Jirgen Klop i Endi Robertson na konferenciji foto: Starsport©

Bio je vrlo kratak na pitanje da li planira da promeni sastav tima u odnosu na onaj koji je u subotu igrao protiv Arsenala.

- Videćete sutra.

Na kraju se ipak setio nekih reči na srpskom jeziku.

- Slobodan dan, to znači da ne radite ništa, zar ne? To su moji saigrači često tražili u klubovima - šalom je završio konferenciju Klop.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.