ZAŠTO UVEK OVO RADE NAMA SRBIMA? Gospodo iz UEFA, ima li pilota u avionu ili je poenta svega da mi izgubimo?
Sudija Zibert svirao nepostojeći penal za Liverpul, Foto: Reuters

Felikse, jesi li to ti?

ZAŠTO UVEK OVO RADE NAMA SRBIMA? Gospodo iz UEFA, ima li pilota u avionu ili je poenta svega da mi izgubimo?

Srbija, evropska kuća fudbala, Nemci, ima li kraja?

Objavljeno: 14:33h

Crvena zvezda je poražena od Liverpula sa 0:4 na Enfildu, a pitanje je da li bi rezultat bio toliko visok da nije bilo arbitra naklonjenog ekipi Jirgena Klopa.

Nije da sada nešto kukamo, naš predstavnik u Ligi šampiona je zaslužio da izgubi od daleko boljeg tima, ali pitanje koje smo već postavili u sredu uveče bilo je - ima li potrebe da se najskupljem timu u grupi C pomaže na onaj način, na koji je Nemac Danijel Zibert pomogao u 50. minutu, kada je svirao penal zbog faula Filipa Stojkovića nad Sadiom Maneom.

Zašto uopšte pišemo ovaj tekst, pitate se?

Da bismo odgovorili na to pitanje, potrebno je da se vratimo malo unazad, nekoliko meseci, kada se Srbija na Svetskom prvenstvu sastajala sa reprezentacijom u kojoj igra fudbaler Liverpula Džerdan Šaćiri, a kada je arbitar tog meča (2:1 za Švajcarce) bio takođe Nemac Feliks Brih.

Tada nije svirao čist penal nad Aleksandrom Mitrovićem, nije želeo da posluša ni asistenciju VAR arbitara, a posle tog meča ogorčeni smo se pitali zašto Nemac sudi reprezentaciji u kojoj je jedan od tri službena jezika nemački, za koju igraju momci nemačkog porekla poput Štefana Lihtštajnera...

I eto, četiri meseca kasnije, UEFA pravi identičnu grešku.

Daje Nemcu da sudi meč ekipe koju predvodi jedan od najslavnijih predstavnika njegove nacije - Jirgen Klop.

Fudbalerima srpskog šampiona dao je čak pet žutih kartona, dok Redsima nije pokazao nijedan. A, nije da nije imao zašto. U nekoliko navrata oprostio je Fabinju neverovatne startove, a crveno-belima se "razmahao" i za najobičnije faulove.

Naravno, ponavljamo, ne mislimo mi da je Zvezda izgubila zbog sudije, ali gospoda iz UEFA bi zaista trebalo da malo porazmisle o objektivnijem delegiranju arbitara.

Lako je napakovati siromasima iz Srbije da su nameštali meč sa PSŽ (nije bilo teško pronaći motiv za tako nešto), ali izgleda da ljudi zaduženi za delegiranje zaboravljaju da, iako je 21. vek, nacionalna pripadnost i dalje igra veoma važnu ulogu.

Pa, zamislite da je ovaj meč sudio Slovenac Damir Skomina! Englezi bi danima pričali o tome, bio bi napravljen skandal epskih razmera.

Tako da, pitane koje želimo da odzvoni posle ovog teksta je - UEFA, ima li pilota u avionu, ili je poenta svega da srpski timovi i reprezentacije izgube?

BONUS VIDEO:

(A.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.