MILOJEVIĆ IMPRESIONIRAN PRESINGOM PSŽ-A: Ako je ovo cena da budemo sutra bolji, onda mi je drago! Ovo je TOP nivo!
Foto: EPA/Yoan Valat

trener Zvezde realan

MILOJEVIĆ IMPRESIONIRAN PRESINGOM PSŽ-A: Ako je ovo cena da budemo sutra bolji, onda mi je drago! Ovo je TOP nivo!

Kako ističe, ovo je prilika da ekipa nešto nauči iz meča sa vrhunskim ekipama

Objavljeno: 21:50h

Crvena zvezda je dobrano ošamarena u Francuskoj i ispraćena sa 6 golova u mreži od moćnog PSŽ-a.

Nema se tu šta previše pričati i pojašnjavati, jednostavno tim sastavljen od najboljih igrača svetskog fudbala je daleko iznad nivoa crveno-belih, i toga je bio svestan i trener Vladan Milojević.

- Mogli smo bolje, ali vidi se i velika razlika u klasi. Rekao sam da ćemo igrati protiv jako dobrih igrača. Imali su dosta šansi i da postignu još neki gol. Igraju fantastičan presing, da li smo mi mogli bolje... Ono što je bitno jeste važno jeste da je ovo veliko iskustvo za nas. Ovo je TOP nivo. Malo je reći da su njihovi igrači odlični. Impresioniran sam tim njihovim presingom, moramo da probamo da naučimo od njih. Udvajaju, utrajaju.... Ima dosta stvari za analizu, čestitao bih svojim igračima bez obzira na poraz. Sigurno da možemo uvek bolje - rekao je Milojević.

Vladan Milojević jasno ukazuje da je reč o TOP protivniku
Vladan Milojević jasno ukazuje da je reč o TOP protivniku foto: Reuters

Niko ne voli da gubi, ali ovo su utakmice u kojima može samo da se dobije bez obzira na krajnji rezultat.

- Niko ne voli da gubi. Znali smo gde smo i šta smo kada je izvučena grupa. Ovo je veliko, veliko iskustvo, ta Liga šampiona o kojoj smo maštali toliko godina. Puno mi je srce, bez obzira na sve, nikad nisam bežao od odgovornosti, ja ove momke treniram i znam njihove mogućnosti. Sigurno da možemo bolje, ali smo možda malo bili i fascinirani jer nam se dešava drugačije nešto od onoga na šta smo navikli. Veliko iskustvo i ako je cena da prođemo sve ovo da bismo sutra bili bolji, meni kao treneru će biti drago.

Ono što je najvažnije jeste da uz pouke iz ovog meča, takođe treba sprečiti da on utiče na samopouzdanje i karakter ekipe, jer je ovo prvi veliki udarac koji je uzdrmao tim još od dolaska Milojevića pre skoro godinu i po dana.

- Takve stvari se dešavaju u životu. Imam svu moguću odgovornost. Ako treba da se desi nešto, ja sam tu i spreman da odgovaram. Idemo dalje. Desilo se šta se desilo. Ima puno pozitivnih stvari koje smo uradili ulaskom u Ligu šampiona. Ako ćemo se hvatati za sve ovo, zavisi kako ko gleda. Oni su profesionalci i ako budemo shvatili da je ovo samo jedna lekcija i nešto što čini da budemo bolji, onda ovaj poraz treba da pretvorimo u nešto jako, jako dobro. Ako drugi neko smatra da je to nešto loše, tu sam, sedim, nije problem - rekao je Milojević

Vladan Milojević kaže da je spreman da preuzme odgovornost ako mu neko postavi to pitanje
Vladan Milojević kaže da je spreman da preuzme odgovornost ako mu neko postavi to pitanje foto: Reuters

Najskuplji igrač planete, Nejmar, ostvario je het-trik uz dva fenomenalna gola iz slobodnih udaraca.

- Jedan od najboljih igrača na svetu. Bilo bi nekorektno da izdvajamo samo Nejmara, ali on je danas bio apsolutno igrač koji je asistirao davao golove i sve se vrtelo oko njega. Top klasa, jako je teško igrati protiv njega.

Jedan od slabijih u timu crveno-belih bio je jedini napadač, Ben, a francuske novinare je zanimalo šta misli o njegovoj igri, s obzirom da je igrao u Francuskoj.

- Ne treba suditi na osnovu jedne utakmice, ovo nije maksimum koji moji igrači mogu da daju. Što se tiče samog Bena, ne treba suditi samo po ovoj utakmici - poručio je Milojević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.