ČEKALI SU HIMNU LŠ 26 GODINA, A ONDA VAM NISU DALI DA JE ČUJETE! Italijani i Španci zapanjeni Delijama: Taman pomislite da je stalo, a ono tek počinje!
Foto: Starsport©

Bila im je privilegija

ČEKALI SU HIMNU LŠ 26 GODINA, A ONDA VAM NISU DALI DA JE ČUJETE! Italijani i Španci zapanjeni Delijama: Taman pomislite da je stalo, a ono tek počinje!

Italijanski i španski novinari su ostali bez teksta zbog onoga što su videli na Marakani

Objavljeno: 09:51h

Impreisonirana je bila planeta prethodne noći atmosferom i doživljajem koji su priredile Delije na "Rajku Mitiću" u istorijskom prvom meču Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona.

Koreografija preko celog stadiona dočekala je igrače Napolija i 50.000 grla spremnih da sve vreme, bez ijedne sekunde prestanka, navija za svoj tim.

Koreografija Delija preko celog stadiona
Koreografija Delija preko celog stadiona foto: Starsport©

Spektakl! Baš ta jedna reč objašnjava sve i to nije utisak samo nas iz Srbije ili ljudi iz regiona, nego i iz celog sveta, pa i onih koji su samo na tren bacili oko na dešavanja u Beogradu.

Delije protiv Napolija
Delije protiv Napolija foto: Starsport©

Italijanski novinari impresionirani od pola sata pre početka meča, pa sve do samog kraja. To su naveli i u svojim izveštajima iz Beograda, pa tako baš napuljski "Minformo" prenosi utiske svog novinara kome nije manjkalo reči da opiše ono što je osetio u utorak uveče od strane "Delija".

Igrači Zvezde i Napolija izlaze na teren
Igrači Zvezde i Napolija izlaze na teren foto: Filip Plavčić

- Kakav je to samo šou bio! Spektakl su priredile pristalice Crvene zvezde, fantastičnom koreografijom na sve četiri tribine, kojom je Liga šampiona i počela za Karla Anćelotija i njeogvu ekipu. A sve četiri tribine su se tresle od navijanja, podrška nije prestajala niti jednog trenutka. Ni jedne jedine sekunde. Na momente je sve grmelo, potom vam se učini da je, konačno, došao tren za predah, a tada shvatite da je zapravo počelo dovikivanje 'severa' sa 'istokom', pa sa zapadnim delom stadiona. I onda, svi zajedno. Pesma, pesma, pesma. I skakanje. I šalovi. Fudbal - kao nekad. Pravi pravcati spektakl, a biti deo toga, bila je privilegija. Uostalom, da neće biti ovo baš obična noć u nikad običnoj Ligi šampiona, nagovestile su nam kolege iz Beograda. Pred izlazak igrača na teren, jedan od njih nam je rekao: "E, znate li koliko smo godina čekali da se čuje himna Lige šampiona na našem stadionu?". Znamo, odgovorimo mu, "nikada je niste ni čuli jer je te 1992. kada ste poslednji put igrali ovo takmičenje te himne nije ni bilo. Mora da ste se uželeli". "Može biti. Ali, sad ćete da čujete, kako himnu Lige šampiona nećete ni da čujete". I, zaista, kada se podigla koreografija, kada je ceo stadion obojen u crveno-belo, a čuli se prvi taktovi pesme "Champions!", počela je grmljavina. Reči nismo razumeli, ali je u tu grmljavinu stala sva ona ljubav, sve one decenije čekanja. Zvezdina pesma je bila važnija od bilo koje pesme Lige šampiona. I, mi smo se, potpuno fascinirani zaglušujućom bukom, koju su stvarala i deca i bake, i tifozi i veterani, nekako udenuli u taj jedan crveno-beli stih, makar na tren, postajući svedoci noći za istoriju - piše ovaj novinar, a prenosi "Blic".

I naš kolega iz Španije, Aitor Lagunas, jedno od poznatijih novinarskih imena na Iberijskom poluostrvu je putem Tvitera podelio svoje utiske o onome što rada navijači Crvene zvezde.

- 27 godina su čekali da čuju himnu Lige šampiona... i onda tako jako pevaju da ne možete da je čujete. Jedna od najvećih stvari koju sam ikada video na stadionu - napisao je on.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.