JOŠ SE DOBRO SEĆAM ONE MAGLE! Anćeloti pred duel sa Zvezdom: Teško je igrati ovde, ali atmosfera će pomoći mojim igračima!
Foto: Espreso.co.rs

TRENER NAPOLIJA diplomatski

JOŠ SE DOBRO SEĆAM ONE MAGLE! Anćeloti pred duel sa Zvezdom: Teško je igrati ovde, ali atmosfera će pomoći mojim igračima!

Dočekasmo da opet gledamo Anćelotija usred Beograda...

Objavljeno: 18:38h

Vreme je za Ligu šampiona! Vreme je za duel Zvezde i Napolija (utorak 21h na Marakani).

Povodom tog istorijskog, prvog meča srpskog šampiona u ovom takmičenju otkako se igra, novinarima u Srbiji

Upitan je kakva su mu sećanja kao igrača i trenera na Crvenu zvezdu, ali i da li će Insinje igrati na Marakani?

- 1988. godine sam došao ovde. Sećam se magle vrlo dobro. Bila je to dobra utakmica, dobro sam prošao, kao i 2006. godine. Insinje je vrlo važan igrač i tek sutra ćemo da odlučimo da li će igrati - počeo je Anćeloti svoje izlaganje.

Kao trener je tri puta osvajao Ligu šampiona.

- Kad se sećam osvajanja, samo sa Realom sam mislio da mogu do kraja. Sa Milanom sam dva puta prolazio kroz kvalifikacije, a sada sa Napolijem neće biti lako. Biće odlično ako prođemo grupu - nastavio je legendarni Italijan i dodaje:

Karlo Anćeloti
Karlo Anćeloti foto: Reuters

- Puno se priča o identitetu moje ekipe, ali ja ne želim da ona ima samo jedan, već više njih.

Na pitanje šta misli o grupi, ali i samoj ekipi Zvezde, legendarni stručnjak nije se ustručavao da hvali:

- Svi kažu da je najteža grupa. Teško je igrati ovde na Marakani. Zvezda super igra u prvenstvu Srbije, a dobila je i Salcburg koji je prošle sezone sjajno igrao u Evropi - odgovorio je Anćeloti.

Svi govore da je vrlo verovatno da će PSŽ i Liverpul proći tu grupu. Kako se osećate povodom toga?

- Liga šampiona je vrlo bitna za igrače, navijače, za sam fudbal. Vrlo je bitno dobro početi, a videćemo šta će biti posle.

Šta će reći ekipi pred ovaj meč?

- Nemam šta da im kažem, znam koliko im pomaže ova atmosfera. Važno je da igramo naš fudbal i probaćemo sve da ostvarimo dobar rezultat.

Upitan o rivalima u Ligi šampiona, nije mnogo

- Daćemo sve od sebe da prođemo grupu. PSŽ i Liverpul su favoriti, ali i Zvezda je veoma jaka kod kuće. Mi ćemo dati sve od nas da prođemo grupu, što nažalost nismo uspeli prošle godine - istakao je fudbaler Napolija Kalidu Kulibali te nastavio:

- Slušamo trenera, radimo jako puno sve što nam kaže. Liga šampiona je drugačija od Serije A. Spremni smo da sve uradimo da bismo prošli, ali smo svesni da će na ovako istorijskom stadionu poput Marakane biti teško - dodao je defanzivac Napolitanaca.

Prošle godine je Napoli počeo porazom protiv Šahtjora.

- To je prošlost. Sada počinje nova sezona i Liga šampiona. Gledamo na ovo kao na novu stvar. Hoćemo da ispoštujemo naše navijače i da odigramo ovo kao što smo gledali naše heroje u detinjstvu - jasan je Kulibali.

Šta ga više plaši, ekipa Zvezde ili navijači?

- Ništa me ne plaši, ali znamo da je Liga šampiona vrlo teška. Znamo kako je Zvezdi sa navijačima, jer mi imamo iste takve kod kuće - završio je izlaganje štoper Napolitanaca.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.