Nad Pirejom živa vatra seva: Legenda se vratila u klub za rekordnu platu!
Foto: Printscreen/Youtube/Olympiacos FC - Official YouTube Channel

Bomba leta u Grčkoj

Nad Pirejom živa vatra seva: Legenda se vratila u klub za rekordnu platu!

Posle 12 godina igranja u najjačim evropskim klubovima, opet je na mestu gde je sve počelo

Objavljeno:

Jaja Ture se vratio među crveno-bele! Jedan od najboljih afričkih fudbalera u 21. veku ponovo je u Olimpijakosu, klubu odakle se vinuo među zvezde svetskog fudbala.

Preiskusni vezista je otišao iz Mančester Sitija ovog leta bez obeštećenja i gotovo sve vreme prelaznog roka je trajala dilema gde će nastaviti karijeru, a onda u poslednjem trenutku je rešio da se "vrati kući".

Iako su se pominjali Totenhem, Vest Hem, Arsenal, pa čak i Fulam i Votford, ali na kraju je odlučio da ne ostaje na Ostrvu, već da ide tamo gde je stekao prvu veću afirmaciju u Evropi.

A post shared by olympiacosfc (@olympiacosfc) on

U tome je sigurno imala udela i finansijski izdašna ponuda kluba iz Pireja koji mu je samo za potpis dao 2 miliona evra, a tokom jednogodišnjeg ugovora primiće još 2,.45 miliona za platu, što ga čini najplaćenijim igračem u Grčkoj.

Ture je davne 2005. godine stigao u Olimpijakos iz Metalurga iz Donjecka za 3 miliona, vrlo brzo se dokazao kao igrač za velike utakmice, pa je usledio odlazak u Monako i potom u Barselonu, iz koje je 2010. godine otišao u Siti koji ga je učinio najplaćenijim igračem planete.

Sada je posle 13 godina ponovo kući, a navijači Olimpijakosa su mu u svom stilu priredili vatreni doček.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.