U Beograd stižu Nejmar i družina, da li će im Zvezda biti samo užina?
Foto: Reuters

PREDSTAVLJANJE

U Beograd stižu Nejmar i družina, da li će im Zvezda biti samo užina?

Poslednjih nekoliko godina slove za jednog od glavnih pretendenata za osvajanje pehatra namenjenog najboljem klubu u Evropi

Objavljeno: 23:57h

Jedan od tri protivnika Crvene zvezde i možda trenutno najjača ekipa iz grupe C, je francuski tim iz prestonice, Pari Sen Žermen, koji već godinama u nazad sklapa ekipu i ozbiljno napada Ligu Šampiona, ali nekako uvek kiksne na samo korak, dva do uspeha.

Klub koji je u Parizu osnovan 12. avgusta 1970. godine, iza sebe ima sedam titula prvaka, 12 nacionalnih kupova i 8 liga kupova u domaćim takmičenjim.

Dok na evropskoj sceni imaju dosta skromniji učinak, sa po jednim peharom Kupa pobednika kupova i Intertoto kupa.

Izgled grba PSŽ-a tokom 49 godina duge istorije
Izgled grba PSŽ-a tokom 49 godina duge istorijefoto: Printscreen/Wikipedia

Od osnivanja nastupaju na čuvenom Parku prinčeva kapaciteta 47,929 mesta , koji predstavlja jedan od lepših stadiona iz tog perioda, barem u Evropi.

Klub je u periodu ranih dvehiljaditih bio u grčevitoj borbi za opstanak iako je samo nekoliko godina unazad bio konstantni konkurent za tron.

Ipak cela ta agonija je na kraju prekinuta, klub je uspeo da se stabilizuje a onda su se pojavili investitori iz Katra, koji stoje iza Oryx Qatar Sports Investments grupe.

Fudbaleri PSŽ
Fudbaleri PSŽ foto: AP

Oni su kupili klub 2011 i vratili ga na pravi put. Štaviše u 2 godine je u tim uloženo toliko novca da je klub postao instant konkurent ne samo za titule u francuskoj već i na evropskoj sceni. Poslednjih nekoliko godina slove za jednog od glavnih pretendenata za osvajanje pehatra namenjenog najboljem klubu u Evropi.

Lopta Lige šampiona
Lopta Lige šampiona foto: Reuters

Boje pariskog velikana branile su zvezde poput Bernara Lame, Raia, Jurija Đorkaefa, Ronaldinja, Paulete...

Ali i bivših jugoslovenskih internacionalaca pout Safeta Sušića, Marka Pantelića, Branka Boškovića, Mateje Kežmana i Milana Biševca.

A u trenutnom timu imaju plejadu zvezda kojem bi pozavideli i drugi velikani.

Jer kada vidite imena Nejmar, Di Maria, Mbape, Kavani, Verati, Tiago Silva... jasno vam je o koliko ozbiljnoj ekipi se radi. Biće pakleno, i realno gledano Crvena zvezda bi napravila podvig kada bi na primer na Marakani došla do remija.

Ipak snove ostavimo za neki drugi put i posvetimo se predstojećim pustolivinama koje očekuju šamiona Srbije u Ligi Šampiona.

BONUS VIDEO: Delije pevaju Cirbesu na Trgu posle plasmana Zvezde u Ligu šampiona

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.