Mirković pred Bešiktaš: Ne plašim se njih, ne plašim se naših mana, znamo sve o turskom klubu jer imamo insajdere! (VIDEO)
Foto: Espreso.co.rs

BATICA JASAN

Mirković pred Bešiktaš: Ne plašim se njih, ne plašim se naših mana, znamo sve o turskom klubu jer imamo insajdere! (VIDEO)

Interesantna pres konferencija pred utakmicu sezone za crno-bele...

Objavljeno: 13:03h

Pred Partizanom je veliki izazov u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope - Bešiktaš.

Prvo kod kuće, pa onda u gostima...

- Igramo protiv velike ekipe, velikog protivnika. Igramo protiv ekipe koja je sastavljena i od svetskih i evropskih šampiona. Vodi ih trener Senol Guneš, koji uz Mustafu Denizlija i Fatiha Terima čini trio najvećih znalaca u turskom fudbalu. Sigurno neće biti lako, a mi se, naravno, ne odričemo ovog takmičenja i želimo da nastavimo borbu u njemu. Biće teško, znamo kako da odgovorimo Bešiktašu. Imamo dve utakmice, ne završava se ništa sigurno ovom sutrašnjom - rekao je strateg crno-belih Zoran Mirković.

Čega se više plaši - rivala ili propusta u igri svoje ekipe?

- Ne znam da li sam bio jasan, ne plašim se. Ne plašim se ni protivnika, ni naših nedostataka. Ovo je sport i igra, mi se pripremimo i radimo. Pokušavam da pokažem momcima da je ovo praznik fudbala. Verovatno će biti ambijent u skladu sa tim. U ovom poslu nema mesta za strah. Igramo promenljivo, da. Pokušavamo iz dana u dan da podignemo formu i tako steknemo samopouzdanje. Imamo ispred sebe odličnu ekipu. Sigurno vidimo svoju šansu u ove dve utakmice. Znamo kako treba da se suprotstavimo, a da li ćemo uspeti, videćemo za osam dana - jasan je trener crno-belih.

Crno-belima je u poslednjim mečevima sa Nordsjelandom opasno padala koncentracija u poslednjim minutima.

- Radili smo dosta na tome, na samom terenu i individualno, tako da se nadam da će što se tiče tih stvari u budućnosti biti mnogo bolje - jasan je popularni Batica.

S obzirom na to da je Mirković igrao u Fenerbahčeu od 2000. do 2003. godine, zanimalo nas je ima li kakvih insajderskih informacija o crno-belima iz Istanbula...

- Svi u klubu imamo neke insajdere. Danas se vrhunski fudbal zasniva i na informaciji. Sigurno da sam u kontaktu sa prijateljima koji žive u Istanbulu. Svi sve znamo, i oni verovatno sve znaju o nama, tako da nema tajni - dodao je trener crno-belih, koji je kroz osmeh istakao da će navijači Fenera verovatno navijati za njegov tim.

Neka je sa srećom, crno-beli, srpskom napaćenom fudbalu je opet potrebna "dupla" evropska jesen, s obzirom na to da je Zvezda svoju već obezbedila, pitanje je samo u kom takmičenju!

Povratnik među crno-bele Milan Smiljanić istakao je da je protiv iskusne i kvalitetne ekipe ako što je Bešiktaš najvažnije odigrati pametno.

- Ako budemo mislili da smo bolji onda nemamo šanse. Imaju puno velikih zvezda, igraju napadački fudbal, treba da iskoristimo šanse koje nam se ukažu. Oni su favoriti, dosta informacija imamo o njima i verujem u prolaz - rekao je Smiljanić.

Prva utakmica plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope između Partizana i Bešitkaša igra se u četvrtak od 20.30 na stadionu u Humskoj.

(A.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.