ZA SRBIJU BI TREBALO DA IGRAJU SAMO SRBI: Mitrović otvoreno o Krstajiću, Sergeju Milinkoviću Saviću, Muslinu i navijačima! (FOTO)
Foto: Printscreen/youtube

iNTERVJU MITROVIĆA

ZA SRBIJU BI TREBALO DA IGRAJU SAMO SRBI: Mitrović otvoreno o Krstajiću, Sergeju Milinkoviću Saviću, Muslinu i navijačima! (FOTO)

Napadač reprezentacije Srbije je istakao da za njega nije iznenađenje što je Hrvatska stigla do finala Mundijala

Objavljeno: 21:38h

Jedan od naših fudbalera koji je obeležio tek završen Mundijal, Aleksandar Mitrović, gostujući u emisiji 'Balkan info' govorio je o zanimljivim temama vezanim za nacionalni tim Srbije.

Na pitanje vezano za selektora reprezentacije Mitar je izjavio:

- Ima punu podršku nas igrača, ali to je pitanje za Savez. Bio je pomoćnik, sad je prvi trener, ima našu punu podršku.

Neizbežno pitanje između ostalog bilo je o reprezentaciji Hrvatske, kako o finalu koje su igrali tako i o borbenosti koju su pokazali, nekad se čini da i nama fali takva borbenost?

- Mislim da ne. Imaju sistem i igrače koji dugo igraju u njemu. U reprezentativnom fudbalu nemate vremena da uigrate ekipu, imate po nekoliko dana da odradite sve taktički sa ekipom da bi igrači znali šta da rade. Igrali smo s Muslinom jedno, s Krstajićem drugo, i trebalo nam je možda još malo vremena da se uigramo kod Krstajića. Hrvati su dugo zajedno, uigrani su, igraju u velikim klubovima i osvajaju trofeje - nisu me iznenadili što su stigli tako daleko. Mi imamo potencijal, ali ima tih još sitnica koje mogu da se poprave - poručio je Mitrović

Aleksandar Mitrović u dresu reprezentacije Srbije
Aleksandar Mitrović u dresu reprezentacije Srbijefoto: Starsport©

Jedno od pitanja bilo je i o verovatno najvećoj zvezdi reprezentacije, Sergeju Milinkoviću-Saviću, koji je uvršten u nacionalni tim tek nakon što ga je preuzeo Mladen Krstajić, ali nije odigrao na nivou na kojem se od njega očekivalo.

- Nije odigrao kao u Laciju, ali je skoro najviše pretrčao u našem timu, odigrao je tek dve utakmice pred SP, igrao je zadnjeg veznog pa desetku i dosta toga utiče na njega. Pokazao je protiv Kostarike koja je njegova pozicija na kojoj treba da igra, gde je najjači, to je iza napadača, ali do selektora je gde će da ga stavi. Ima dosta stvari koji utiču na psihu igrača, ali mislim da je odigrao korektno, sigurno je budućnost svetskog fudbal.

On je dalje napomenuo kako je reprezentacija svojim dobrim igrama vratila publiku na stadion.

- Mislim da smo u kvalifikacije s Irskom krenuli s 10 hiljada ljudi, a završili sa 40. Lepo je što smo vratili publiku na stadion. Posle kvalifikacija smo vratili veru u naš fudbal, pokazali da možemo da igramo na velikom takmičenju. Pričali smo međusobno, važno je da se plasiramo na Evropsko, pa na Svetsko, da imamo taj kontinuitet i da kao Hrvati imamo tu rutinu - rekao je Aleksandar Mitrović i dodao:

- Svake kvalifikacije krećemo od nule, potrebno je da imamo kontinuitet i da uz malo sreće i dobar žreb možemo dosta.

Aleksandar Mitrović protiv Švajcarske
Aleksandar Mitrović protiv Švajcarskefoto: AP

Imao je šta da kaže i o stranim igračima u reprezentaciji.

- Kad bi kod nas došao stranac to ne bi bilo dobro. Za našu reprezentaciju treba da igraju samo Srbi i niko ne može kao mi da oseća ponos, himnu i da oseti težinu igranja za zemlju. Stranac je tu da igra fudbal, a ne iz nekih drugih razloga. Ja ne bih mogao da igram za drugu reprezentaciju.

Veoma zanimljivo pitanje je bilo i da li menadžeri sastavljaju tim.

- To nije pitanje za mene, da ne ulazim u to, nije moj posao. Mislim da toga nema i nadam se da nema. Ubeđen sam da igraju oni za koje selektor misli da su najbolji i koji mogu da najviše pruže u tom trenutku. Nelogično bi bilo da selektor stavlja igrače u koje ne veruje i onda sam sebi šteti. Ako misli da taj igrač ne treba da igra - ide protiv sebe - a onda još jednom ponovio - Nadam se da toga nema! -

Istakao je da se prilično "smirio" od kad je postao otac.

U Srbiji ga nervira što svako "zna" fudbal i da je svako najbolji selektor za sebe.

Aleksandar Mitrović protiv Kostarike
Aleksandar Mitrović protiv Kostarikefoto: Reuters

- Znate kako - u Srbiji svi znaju fudbal. Mala smo zemlja i talentovana za sve sportove. Kad dođete na stadion i sednete blizu navijača na tribinama kažu vam 'trebao si ovako, trebao si onako...' U praksi je mnogo teže, lako je to reći. Mi smo dozvolili sebi da vređamo Đokovića, najboljeg sportistu ikada, imao je mali post u trofejima i imali smo situaciju da ga vređaju. Evo vratio se i sad je odmah najbolji. To je naš mentalitet...

Maštu navijača Partizana zagolicao je rekavši da će se svakako jednog dana vratiti u taj klub.

Samo je reči hvale imao za svog novog šefa Jokanovića.

- Da mi je neko rekao da će ovako ispasti - ne bih mu verovao. Sve je super ispalo. Jokanović je jedan veliki gospodin! Jako dobar čovek... Pomogao mi je kad sam došao, vratio me je u život, verovao je u mene i dao mi šansu.

BONUS VIDEO: Zanimljiva dešavanja među zaraćenim frakcijama navijača Partizana tokom poluvremena

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.