FIFA, ZAR TE NIJE SRAMOTA?! Za Šaćirija i zastavu Kosova nema kazne, a kažnjavate Subašića zbog majice posvećene tragično nastradalom drugu!
Foto: EPA/Mohamed Messara

Stvarno ste preterali

FIFA, ZAR TE NIJE SRAMOTA?! Za Šaćirija i zastavu Kosova nema kazne, a kažnjavate Subašića zbog majice posvećene tragično nastradalom drugu!

Svetska kuća fudbala nema nimalo takta, kod nekih doslovno sprovodi pravila, a kod nekih ne

Objavljeno: 11:16h

FIFA baš nema razumevanja za neke delikatne stvari i svojim postupcima kao da namerno navlači gnev na sebe, a to je i u slučaju reprezentacije Hrvatske i golmana Danijela Subašića.

Svetska kuća fudbala je ponovo odrapila kaznu Fudbalskom savezu Hrvatske od 70.000 švajcarskih franaka zbog "marketinškog incidenta" na utakmici Svetskog prvenstva.

Oni su kaznili Hrvate zbog pojavljivanja neodobrene marke pića kod fudbalera, jer samo jedan proizvođač ima ugovor već duži niz godina.

Danijel Subašić sa majicom posvećenom preminulom prijatelju
Danijel Subašić sa majicom posvećenom preminulom prijatelju foto: Reuters

Takođe, ono što je još šokantnije jeste da je golmanu Danijelu Subašiću koji je odbranio tri penala u penal seriji protiv Danaca, izdato upozorenje zato što je pokazao majicu ispod dresa koja je posvećena njegovom tragično preminulom prijatelju Hrvoju Ćustiću koji je preminuo od posledica udarca u betonski zid na utakmici između Zadra i Cibalije.

Subašić na svakom meču ispod dresa nosi majicu sa likom preminulog prijatelja i saigrača, a ponekad je pokaže kada skine dres, a to je prema mišljenju "disciplinaca" FIFA kršenje jednog od pravila.

FIFA kaže da je pokazivanjem ove majice Subašić prekršio pravilo
FIFA kaže da je pokazivanjem ove majice Subašić prekršio pravilo foto: Reuters

Oni su poručili iskusnom čuvaru mreže da je prekršio pravilo zabrane pokazivanja ličnih poruka na opremi.

A šta ćemo onda sa zastavom Kosova koju je nosio Džerdan Šaćiri na svojim kopačkama?!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.