ON JE NAJTUŽNIJi ČOVEK NA MUNDIJALU! Mohamed Salah slomljen posle debakla u Rusiji! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

baš nema sreće

ON JE NAJTUŽNIJi ČOVEK NA MUNDIJALU! Mohamed Salah slomljen posle debakla u Rusiji! (FOTO) (VIDEO)

Selektor egipta Ektor Kuper je priznao da je doprinos Salaha reprezentaciji bio nešto slabiji zbog povrede

Objavljeno: 19:36h

To je bilo Svetsko orvenstvo koje su Egipćani tako dugo čekali. Dvadeset i osam godina, tačnije. Ali ipak, nakon što je sudija označio kraj utakmice u ponedjeljak u Volgogradskoj areni, i nakon što su izgubili od Saudijske Arabije 2-1, najbolji egipatski reprezentativac, 26-godišnji Mohamed Salah, bio je očajan.

Odabran kao Fifin igrač utakmice, nije se pojavio na obaveznoj novinarskoj konferenciji na kojoj su trebali da mu uruče pomenutu nagradu. Prošetao je pored novinara bez zaustavljanja i produžio u svlačionicu iako su za njega imali pregršt pitanja. Ipak, većina njih odnosila se na tvrdnje CNN-a da je Salah pred napuštanjem egipatske reprezentacije, nakon očajne igre na turniru, ali i još većih propusta koje je napravio izvan stadiona.

Na pitanje jednog egipatskog izveštača - hoće li barem dati kakav službeni komentar preko svog Twittera - Salah je samo kratko odgovorio: - Nema tweetova jer nema problema!

S tom rečenicom dvostruko nagrađeni fudbaler u Engleskoj za sezonu 2017/18. i idol desetina miliona Egipćana, napustio je Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Bliski klupski prijatelj hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena i napadač Liverpula odlično je otvorio tu utakmicu. Spretnim lobom prebacio je loptu preko protivničkog golmana i postigao gol za vodjstvo njegovog Egipta. Bio je to njegov drugi gol na ovom prvenstvu i 50. gol od 58 utakmica, koliko je odigrao u prošloj sezoni. Ipak, zgoditak nije proslavio čak ni osmehom.

Mnogi su se pitali šta je to sa Salahom, ako se zna da je potpuno zalečio iščašenje ramena, povredu iz finala Lige šampiona.

Navijači Engleske još se sjećaju Bakamove povrede iz 2002. i Runijevog loma metatarzalne kosti 2006. Obojica nisu nastupali u utakmicama za reprezentaciju, ako ne u grupama, onda u nastavku turnira, iako to nije baš puno pomoglo plasmanu.

Ali ni jedan od njih nije imao vremena da ode sa prvenstva u drugi grad i da se tamo nađe sa ni manje, ni više nego diktatorom. Zapravo, ono što je mučilo Salaha mnogo više od fizičke teskobe jeste činjenica da je svetska javnost ostala zgranuta nakon što se saznalo da je egipatski fudbaler iz Volgograda, gde je igrala njegova reprezentacija, odleteo 600 kilometara južnije da bi u Groznom posetio predsednika ruske republike Čečenije Ramzana Kadirova, sa kojim se fotografisao, a uz to je od njega dobio čečenski pasoš.

kadirov i Salah na Muvdijalu
kadirov i Salah na Muvdijalufoto: AP

Naime, Kadirov je poznat po tome što je islamski radikalizam zamenio proruskim stavovima, ali je u međuvremenu od cele međunarodne zajednice optužen za grubo kršenje ljudskih prava u Čečeniji.

Njegov otac Akhmet Kadirov koji je bio je vođa garde u Prvom rusko-čečenskom ratu između 1994. i 1996. zalagao se za džihad protiv Rusije.

Tri godine kasnije priklonili su se Rusiji i priznali joj suverenitet, a zauzvrat su dobili delimičnu autonomiju. Izostavljanje Salahovog imena iz početnog sastava koji je pre početka utakmice izneo egipatski selektor, bila je obična ljudska greška, ali je samo raspalila razne kalkulacije i dodatno zaintrigirala javnost.

Putin i ramzan kadirov u prijateljskom rukovanju
Putin i ramzan kadirov u prijateljskom rukovanjufoto: AP

Kuper je priznao da je doprinos Salaha reprezentaciji nešto slabiji zbog povrede: - Možda nije mogao učiniti onoliko koliko je htio i koliko inače radi, onako kako smo to od njega naviknuli, ali je postigao gol - rekao je za egipatski selektor za igrača koji je bio drugi napadač protiv Maroka i propustio zlatnu priliku da Egipat dovede u vodstvo 1-0.

U toku večeri kada je Salah postigao jedini pogodak, njegovi saigrači nisu bili na visini zadatka, a ni Salah nije previše verovao svojoj ekipi u koju je u posljednjem minutu protiv Maroka ušao 45-godišnji golman Esam El-Hadari samo zato da bi u Volgogradu postavio rekord kao najstariji igrač Svetskog prvenstva ikada.

Kakva je budućnost Salaha u egipatskoj reprezentaciji, do daljnjeg ostaje nepoznanica, a kako će Salahov politički skandal primiti u njegovom Liverpulu, saznaće se za mesec dana, čim počne Premier liga, piše Independent.

BONUS VIDEO: NAVIJAČ ORLOVA SAM MEĐU BRAZILCIMA: Ludnica u moskovskom prevozu, Srbin na kraju uzeo pehar (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.