VALIJENTE OBEĆAO TROFEJE! Da li Grobari da strepe zbog tek pristiglog Rumuna zbog reči koje je rekao Iliev! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Partizan.rs/miroslav Todorović

Šta se dešava s njim?

VALIJENTE OBEĆAO TROFEJE! Da li Grobari da strepe zbog tek pristiglog Rumuna zbog reči koje je rekao Iliev! (FOTO) (VIDEO)

Španski fudbaler stiže sa mnogo iskustva i kaže da je čuo za Partizan iako ga nije pratio

Objavljeno:

Novi fudbaler Partizana Mark Valijente rekao je da je srećan zbog dolaska u veliki klub, koji, kako je naveo, uvek mora da osvaja trofeje.

- Dobri su prvi utisci, malo sam popričao sa novim saigračima i trenerom, ovde je dobra atmosfera. Za Partizan se zna ne samo u Španiji već i u Evropi, svi smo čuli i za derbi. Možda nismo stalno pratili, ali svi znaju Partizanovo ime. Znam da je klub prošle sezone osvojio Kup i da je igrao u Ligi Evrope. Sada igramo kvalifikacije, a Partizan je klub koji uvek mora da osvaja trofeje - rekao je Valijente na predstavljanju u Sloveniji.

Dosadašnji štoper belgijskog Eupena potpisao je ugovor na dve godine i danas se priključio ekipi Partizana na pripremama u Sloveniji. On je igrao u Barseloninoj školi fudbala, zajedno sa Lionelom Mesijem, i omladinskoj reprezentaciji Španije, a došao je na zahtev trenera Miroslava Đukića, koji ga je svojevremeno trenirao u Valjadolidu.

A post shared by FK Partizan (@partizanbelgrade) on

- Odrastao sam u Španiji, u školi Barselone sam sa osamdesetsedmim godištem imao sreću da igram sa Mesijem, Pedrom, Busketsom... Osvojili smo sve trofeje. Ali, to je bilo davno. Posle toga igrao sam za Sevilju, pa za Valjadolid, gde sam proveo pet godina, od kojih dve sa Đukićem. Zatim sam igrao za Makabi iz Haife, zajedno sa golmanom Vladimirom Stojkovićem, kada smo osvojili Kup - naveo je Valijente.

On je rekao da uvek pokušava da unese pozitivnu energiju u ekipu, gde god da igra.

- Imao sam sreće što sam odrastao u La Masiji, gde može mnogo da se nauči o fudbalu. Međutim, kada sam odlazio bilo mi je teško, morao sam da se prilagodim sistemu igre u svakom od klubova, gde se igra drugačije nego u Barseloni. U Partizanu ću se truditi da pružim najbolje i da se prilagodim načinu igre - dodao je on.

Novinare je zanimalo da li se seća kada je prvi put video Mesija na terenu.

- Trener nam je rekao da dolazi novi igrač, koji igra drugačije. Bio je sitan, tada nismo verovali da će biti najbolji fudbaler sveta - rekao je Valijente.

Upitan o saradnji sa Đukićem, Valijente je rekao da je on došao u Valjadolid u teškom trenutku za klub, dok je nastupao u drugoj ligi, ali da je uneo pozitivnu energiju, posle čega je ekipa počela da igra dobro i ušla u prvu ligu.

Mark Valijente u društvu Ivice Ilieva na promociji
Mark Valijente u društvu Ivice Ilieva na promociji foto: Partizan.rs/miroslav Todorović

Valijente će u Partizanu nositi dres sa brojem šest. On je četvrto pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku. Pre njega u Humsku su došli Rikardo Gomeš, Nemanja Nikolić i Gabrijel Enake.

Prošle sezone igrao je u belgijskom Eupenu, za koji je odigrao 33 utakmice i postigao jedan gol.

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je da je zadovoljan dolaskom prvog španskog igrača u klub.

Ivica Iliev ne sumnja u kvalitete španskog fudbalera
Ivica Iliev ne sumnja u kvalitete španskog fudbalera foto: Partizan.rs/miroslav Todorović

- Evropa stanuje u našoj kući. Ne želim da ga preterano predstavljam, dovoljno je što ga je Đukić trenirao i dao zeleno svetlo za transfer. Ako nekome verujem kada su odbrambeni igrači u pitanju, onda je to Đukić.

- Verujem da ćemo imati isto iskustvo koje su njih dvoijca imali u Španiji", naveo je on.

Upitan o mladim igračima ali i pojačanjima, Iliev je rekao da je ekipa još na početku, da se vidi potencijal, ali da je još rano za zaključke.

- Još nemamo uvid u kvalitet desnog beka Gabrijela Enakea. On će par dana biti odvojen od ekipe, verujem da će se brzo vratiti i nametnuti treneru. Za sada sve ide kako smo želeli, moguće su još neke promene, eventualno još jedan dolazak, a sada očekujemo promene u suprotnom smeru - rekao je Iliev.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.