ŠAMAR SRBIJI, SRPSKOM NARODU I SPORTU: FIFA bolje da uopšte nije kaznila Džaku i Šaćirija, ako ih je već kaznila ovako skandalozno malo!
Foto: EPA/Laurent Gillieron

Bruka i sramota

ŠAMAR SRBIJI, SRPSKOM NARODU I SPORTU: FIFA bolje da uopšte nije kaznila Džaku i Šaćirija, ako ih je već kaznila ovako skandalozno malo!

Međunarodna fudbalska federacija je izrekla kazne Švajcarcima za slanje političke poruke i pokazivanje dvoglavog orla kao posvetu pobede nad Srbijom Kosovu

Objavljeno: 19:08h

Bruka i sramota i još jedan šamar Srbiji, srpskom narodu i svetskom sportu! Nakon što su nas provocirali Granit Džaka i Džerdan Šaćiri, sada nas je i FIFA dodatno ponizila kaznom koju im je odredila.

Kako "Kurir" saznaje, Međunarodna fudbalska federacija je takoreći simbolično kaznila dvojicu švajcarskih reprezentativaca koji su na meču protiv Srbije pokazivali političku poruku tako što su skupili ruke i simbolično predstavili dvoglavog orla kao simbola Albanije, što je izričito zabranjeno pravilima FIFA.

Granit Džaka pokazuje dvoglavog orla sa albanske zastave koji se smatra političkom porukom
Granit Džaka pokazuje dvoglavog orla sa albanske zastave koji se smatra političkom porukom foto: Starsport©

Iako je u početku bilo reči da bi čak mogli da budu kažnjeni sa dva meča zabrane igranja, njih dvojica će na kraju morati samo da plate novčanu kaznu od 10.000 švajcarskih franaka.

Takođe, kažnjen je sa duplo manjom svotom novca i kapiten Stefan LIhtštajner koji je prilikom proslave golova takođe pokazivao dvoglavog orla rukama što se shvata kao politička poruka, ali i provociranje srpskih igrača i srpskih navijača.

I Stefan Lihtštajner je pokazivao dvoglavog orla sa albanske zastave
I Stefan Lihtštajner je pokazivao dvoglavog orla sa albanske zastave foto: Starsport©

Ovo znači da će sva trojica igrač moći da nastupe na utakmici protiv Kostarike u poslednjem, odlučujućem kolu takmičenja po grupama na Svetskom prvenstvu

Očigledno je da su ponovo na snazi neki dvostruki aršini i uticaji drugih faktora na nejednako deljenje (ne)pravde u Svetskoj kući fudbala.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.