Švajcarski novinar je provocirao i provocirao Krstajića, ali onda ga je srpski selektor jednim podsećanjem poklopio! (VIDEO)
Foto: Starsport©

Bravo, selektore

Švajcarski novinar je provocirao i provocirao Krstajića, ali onda ga je srpski selektor jednim podsećanjem poklopio! (VIDEO)

Pokušavaju na svaki način Švajcarci da unesu nemir u tabor srpske reprezentacije uoči međusobnog duela dve selekcije

Objavljeno: 10:21h

Bliži se susret između Srbije i Švajcarske na Svetskom prvenstvu, koji će skoro sigurno biti presudan u borbi dve reprezentacije za mesto koje vodi u osminu finala.

Ali za razliku možda od nekih ranijih godina i prilika, čini se da je u srpskom taboru daleko smirenija situacija, da se ne pokušava sa provokacijama i dizanjem tenzije, za razliku od naših protivnika.

Izgleda da Švajcarci na svaki način pokušavaju da isprovociraju nešto među "Orlovima", a kada zapaljive izjave Albanaca sa Kosova koji igraju za njihohovu reprezentaciju nisu urodile plodom, sada su direktno udarili na selektora Mladena Krstajića.

Mladen Krstajić je pre 2 meseca dao intervju za 'Blik
Mladen Krstajić je pre 2 meseca dao intervju za "Blik" koji je tek sada objavljen foto: Starsport©

Naime, reč je o intervjuu koji je novinar švajcarskog "Blika" uradio sa Krstajićem pre više od mesec dana, ali je nekako našao za shodno da ga objavi tek sada, nekoliko dana uoči utakmice.

I tom prilikom na intervjuu je pokušao na više načina da isprovocira srpskog stratega, raznim pitanjima i potpitanjima.

Švajcarski novinar je raznim pitanjima i potpitanjima pokušao da isprovocira srpskog selektora
Švajcarski novinar je raznim pitanjima i potpitanjima pokušao da isprovocira srpskog selektora foto: Starsport©

Najpre je pokrenuo remu kriminala u srpskom fudbalu.

- Ne mislim tako, kad sam bio mlad igrač nisam imao dodira sa tim stvarima, samo sam trenirao i igrao - odgovorio je Krstajić.

Potom je usledilo pitanje o Sergeju Milinkoviću Saviću i tome što nije pozivan od strane bivšeg selektora Muslina, kao i o njegovoj ceni od 150.000.000 evra na fudbalskom tržištu.

Mladen Krstajić je dobio pitanje o Sergeju Milinkoviću Saviću
Mladen Krstajić je dobio pitanje o Sergeju Milinkoviću Saviću foto: Starsport©

- Ja sam selektor, to nije putanje za mene o klupskom angažmanu igrača. To što ga Muslin nije zvao je njegova stvar.

Mi smo izabrali M&M’s, koji je tvoj izbor?

Naravno, pitanje promene kapitena i skidanje trake Branislavu Ivanoviću nije moglo da izostane, pa je usledilo i potpitanje kada je Krstajić rekao da je sve o tome već rekao srpskim medijima - Ništa niste rekli?!

- Slažem se, i ostaće tako. To ostaje interno, nema nikakvog problema sa Ivanovićem.

I na kraju je moralo da usledi pitanje oko velikog broja igrača albanskog porekla s Kosova i Metohije u nacionalnom timu Švajcarske.

Mladen Krstajić je na kraju 'poklopio
Mladen Krstajić je na kraju "poklopio" novinara čuvenog "Blika" foto: Starsport©

-To je politika. A ja ne pričam o politici - poručio je Krstajić, na šta je dobio potpitanje "Dakle vi mislite da politička komponenta nije važna?"

- Znate, ja sam iz zemlje sa više kultura, iz Bosne. Otac mi je Crnogorac, majka Srpkinja. Ja sam internacionalni čovek. Nacionalnost mi nije presudna, već mi presudno to što je Švajcarska veoma dobar tim - bila je jasna poruka Krstajića.

Ipak, na kraju je strateg "Orlova" odneo pobedu u ovom "nadmudrivanju", kada ga je švajcarski novinar pitao o golvima u reprezentaciji.

- Uh, teško pitanje. Mnogi i nisu dali golove... Ja sam jedno dva, tri. E, ali jedan sam dao Švajcarskoj. Dobili smo vas 2:1 u Bazelu. Ali, znate, to je prošlost. A ja uvek gledam u budućnost - rekao je srpski selektor.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.