ARSENAL NAŠAO REŠENJE! Doveli nemačkog čuvara mreže, a oterali trenera golmana iz njegove rodne zemlje! (VIDEO)
Foto: EPA/Thorsten Wagner

PETERE PAZI SE

ARSENAL NAŠAO REŠENJE! Doveli nemačkog čuvara mreže, a oterali trenera golmana iz njegove rodne zemlje! (VIDEO)

Posao je vredan 25.000.000 evra, koliko pripada "pilulama" na ime obeštećenja

Objavljeno: 09:38h

Kao što je i najavljeno, Bernd Leno je novi golman Arsenala.

Povremeni reprezentativac Nemačke je u poslednji čas otpao sa spiska učesnika Mundijala, ali on je već pronašao utehu stigao je na Emirate, što su u utorak veče potvrdili i njegov dosadašnji klub, Bajer iz Leverkuzena i Tobdžije.

Posao je vredan 25.000.000 evra, koliko pripada Nemcima na ime obeštećenja.

Daleko je važnija činjenica da je Arsenal ovim potezom rešio da zaoštri konkurenciju među stativama, pošto je Petru Čehu već 36 godina i bez obzira na kvalitet jasno je da Tobdžije moraju da se pripreme za period kad Čeh ode u penziju. Pogotovo što mu je ovo završna godina ugovora.

Zato je izbor pao na Bernda Lena, kome je 26 godina i može da brani još deceniju. Pola od toga vremena u Arsenalu, s kojim je dogovorio saradnju do 2023.

- Zadovoljni smo što je Leno pristao da dođe kod nas. Reč je o golmanu visoke vrednosti i iskustva. Sjajno je i na visokom nivou branio za Leverkuzen sedam godina. Uzbuđeni smo što je izabrao nas i jedva čekamo da počnu pripreme - rekao je trener Unaj Emeri posle potpisa.

Osim ove vesti, stiže nam još jedna vest vezana za golmane sa Emirata.

Arsenal je danas napustio i trener golmana Jens Leman, koji je na poziv bivšeg stratega Arsena Vengera bio zadužen za finsese sa čuvarima mreže, dok je na njegovu poziciju imenovan Španac Havi Garsija. I to na izričit zahtev novog šefa struke Unaja Emerija, s kojim je sarađivao u Pari Sen Žermenu.

BONUS VIDEO: Slavlje srpskih navijača na Trgu Nikole Pašića posle gola Aleksandra Kolarova

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.