Pobedili smo u derbiju, a ja sam otišao kući i plakao celu noć! Luka Jović progovorio šta mu se dešavalo u Zvezdi! (VIDEO)
Foto: Saša Pavlić Koky

Podlegao pritisku

Pobedili smo u derbiju, a ja sam otišao kući i plakao celu noć! Luka Jović progovorio šta mu se dešavalo u Zvezdi! (VIDEO)

Novopečeni A reprezentativac se setio "crnih dana" i teških momenata na Marakani

Objavljeno:

Luka Jović nije u Crvenoj zvezdi ostvario svoj puni potencijal. Otišao je u Benfiku, a da se maltene nije dokazao u prvom timu. I u Lisabonu je dotakao još teže momente u svojoj tek počeloj karijeri, ali je onda oživeo u Ajntrahtu.

Novopečeni A reprezentativac Srbije zablistao je pod stručnim nadzorom Nike Kovača u Bundesligi, postigao 9 golova u prvenstvu i stekao poverenje selektora Krstajića da ga stavi među 3 napadača za Mundijal u Rusiji.

Posle verovatno i najbolje sezone u dosadašnjoj karijeri, mladi napadač je otvorio neke stare rane koje ga i dalje peku, u intervjuu za "Mozzart sport", a one se tiču najviše boravka u Crvenoj zvezdi.

Luka Jović je otvoreno pričao o svojoj karijeri i gresima
Luka Jović je otvoreno pričao o svojoj karijeri i gresimafoto: Saša Pavlić Koky

- Nisam bio profesionalac. Uvek priznajem sopstvene greške. Imao sam problem u glavi. Vukla me nostalgija. Činio sam ozbiljne greške - već na početku je bio iskren Jović kada je progovorio o periodu posle odlaska u Benfiku.

Nekoliko puta mu se otvarala prilika da iskoči u prvi plan među lisabonskim "orlovima" i svaki put su do izražaja došle njegove dečje bubice koje su sve upropastile. Prvo je rasekao palac na bazenu zbog čega je pauzirao 40 dana, a onda kada se na treningu izborio za mesto prvotimca, međutim, nije odoleo čarima noćnog života.

Luka Jović u društvu Marka Grujića
Luka Jović u društvu Marka Grujićafoto: Zorana Jevtić

- Bio je to period kada je Mitroglu bio u lošoj formi, Himenez je bio povređen. A ja počeo da dajem golove za B tim. Tada se desila moja najbolja nedelja što se tiče treninga u Benfiki... Šta god da pokušam, uspeva mi. Dajem golove levom, dajem golove desnom, lobujem Edersona. Sve što šutnem - ulazi u mrežu. Probacujem loptu kroz noge svima. U četvrtak, dva dana pre utakmice, trener me stavi s prvom ekipom na treningu. Mitroglu je bio nervozan, čujem psuje na grčkom. Delovalo je kao da ću da počnem. Priđe mi Rui Košta posle treninga i kaže, 'Vidiš da možeš, to si ti, sve je u glavi. Ovakvog hoću da te vidim stalno'. Međutim, ja to veče izađem u grad. Ostanem posle ponoći, i oni me vide. Naravno, nisam bio ni među 18 igrača - setio se Jović kako je upropastio svoju veliku priliku u Lisabonu.

Ipak, i dalje najveća rana koja peče ovog momka jeste njegova Crvena zvezda, čiji je bio najmlađi strelac debitant, ali potom nije ispunio ono što se očekuje od njega.

Luka Jović nije mogao da se izbori sa pritiskom na Marakani
Luka Jović nije mogao da se izbori sa pritiskom na Marakanifoto: Saša Pavlić Koky

- Prerano sam otišao, nisam bio izgrađen kao igrač. Kada se podvuče crta šest meseci sam igrao standardno. Nekada sam igrao i levo krilo . Kao špic sam odigrao četiri utakmice i dao četiri gola. Posle sezone sa Lalatovićem kada sam se osećao dobro bio sam prvi koji je sklonjen na početku sledeće. Nisam igrao koliko sam zaslužio. Veoma mi je teško da pričam o tome - započeo je svoju priču o boravku na Marakani.

Jedna od najcrnjih uspomena mu je svakako ona iz vremena pod Grofom Božovićem kada je Zvezda pobedila u derbiju 3:1, a on je noć posle toga proveo gušeći se u suzama.

- Kod Lalatovića sam osećao podršku, on je bio spreman da zalegne za nas jer je i sam bio Zvezdino dete. Posle je došao novi trener, oslanjao se na starije igrače. Baš mi je bilo teško. Sećam se onog derbija koji smo dobili 3:1. Sve je bilo rešeno, zagrevamo se Skimić i ja s jedne, i Božinov i Šaponjić s druge strane. I u 85. minutu ulaze Sikimić i Božinov... Došao sam kući i plakao celo veče. Nisam mogao da prebolim to.

Luka Jović i Miodrag Grof Božović
Luka Jović i Miodrag Grof Božovićfoto: Saša Pavlić Koky

Sam je priznao da nije mogao da se izbori sa pritiskom koji je bačen na njegova pleća dok je jedva još bio punoletan.

- Ja sam imao problem u Zvezdi kada me je Terza proglasio srpskim Falkaom. On je hteo najbolje, ali ljudi su rezonovali da kada god izađem na teren moram da postignem dva gola. Sad sam stariji i iskusniji i nemam problem sa tim. Ali poušavam da budem odmeren.

BONUS VIDEO: Joga Bonito urednika fotografije Espresa

(Espreso.co.rs / Izvor: Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.