Partizan ima novu dugu devetku, koja je preživela fudbalski mrak u kome je bila! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Partizan.rs/miroslav Todorović

Na novom početku

Partizan ima novu dugu devetku, koja je preživela fudbalski mrak u kome je bila! (FOTO) (VIDEO)

Mladi fudbaler se prisetio teških momenata iz karijere

Objavljeno:

Sezona pridošlica u Humsku je počela! Partizan je promovisao svoje prvo letnje pojačanje, a to je Nemanja Nikolić, donedavno napadač subotičkog Spartaka.

Mladi Kraljevčanin je u prethodne dve sezone uspeo da skrene pažnju na sebe kao jednog od najboljih ofanzivnih igrača u Superligi i oživeo svoju fudbalsku karijeru koja je bila na dnu tokom četiri godine igranja u Rusiji i Kazahstanu kada u tom periodu nije postigao ni gol u zvaničnim utakmicama.

- Doživeo sam fudbalski mrak od 20. do 24. godine za koji sam mislio da će mi se obiti o glavu. Ali značilo mi je to iskustvo. Više kao iživotno nego kao igračko. Igrao sam sa raznim igračima. Ustvari, više sam trenirao. Kada vidim koliko povratnika je uspelo u Srbiji, to mi daje motiv i nadu da ću podići karijeru na još viši nivo - poručio je Nikolić na svom predstavljanju u Humskoj.

Crno-beli su ga platili 350.000 evra, a on se obavezao na vernost od tri godine.

- Napravio sam veliki korak u karijeri i presrećan sam što sam došao u veliki klub kao što je Partizan. Nadam se da ću opravdati očekivanja ljudi koji su još pre šest meseci insistirali da dođem u Partizan. Želim da se što pre adaptiram na rad i saigrače jer će mi to pomoći da se osećam što bolje i da pružam bolje partije - rekao je Nikolić.

Da se ne plaši pritiska i odgovornosti pokazao je time što je odabrao broj 9 da nosi na leđima, koji uvek ima specijalno značenje u svakom klubu.

Nemanja Nikolić i Ivica Iliev na promociji u Humskoj
Nemanja Nikolić i Ivica Iliev na promociji u Humskojfoto: Partizan.rs/miroslav Todorović

- Veliki klub donosi određeni pritisak s kojim ću uspeti da se izborim pre svega uz Ivanovićevu pomoć, a onda i ostalih saigrača koji su njemu pomogli da prebrodi psihološku barijeru dolaska iz manjeg u veliki klub. Nadam se da će moj period adaptacije kraće da traje nego kod njega. Prednost mi je što Đole već tu i biće mi lakše da uz njega prebrodim pritisak.

- Najviše mi odgovara da igram u napadu, ali ujedno mogu i da porkivam poziciju iza napadača kao što je bio slučaj kada sam igrao sa Đoletom Ivanovićem igrao u Spartaku - rekao je između ostalog Nikolić i poručio da mu je prva želja da osvoji "duplu krunu".

BONUS VIDEO: Joga Bonito urednika fotografije Espresa

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.