DOŠAO DA IM VRATI STARU SLAVU: Stiven Džerard zaista seda na klupu Glazgov Rendžersa! (FOTO)
Stiven Džerard, novi trener Glazgov Rendžersa, Foto: Reuters

O stivi dži da li si to ti

DOŠAO DA IM VRATI STARU SLAVU: Stiven Džerard zaista seda na klupu Glazgov Rendžersa! (FOTO)

Legenda Liverpula će pokušati da vrati glazgovskog giganta na puteve stare slave

Objavljeno:

Legenda Liverpula i engleskog fudbala, će se nakon uspešne fudbalske karijere definitivno oprobati i u ulozi trenera profesionalnog fudbalskog tima.

Prethodnih dana spekulisalo se kako najtrofejniji klub u Šlotskoj (54 titule šampiona, 33 FA kupa i 27 Liga kupova) želi Stivi Džija na poziciji glavnog trenera ekipe, a danas skoro svi relevantni izvori prenose kako je dogovor izmedju dve strane postignut. Navodno, Džerard je prihvatio ponuđene uslove te bi u narednim danima trebao da stavi paraf na ugovor sa ekipom iz Glazgova.

Međutim, svašta je uprava Rendžera morala da učini nebili privolela Džerarda da se pridruži škotskom gigantu.

Obećali su da će mu obezbedi finansijska sredstava za ravnopravnu borbu za Seltikom, što prethodnih godina, otkako se Rendžers vratio u elitu posle bankrota, nije bio slučaj. U suštini, Stviju je obećano da će dobiti adekvatan budžet, da će problematični veterani s preteranim platama biti oterani iz kluba, te da će imati mogućnost da sam, po svom nahođenju izgradi i stručni štab i ekipu za predstojeću sezonu.

Stiven Džerard
Stiven Džerard foto: Reuters

Kako pišu Englezi, Džerard je već odabrao prvog saradnika. To će biti njegov nekadašnji saigrač, Gari Mekalister. Čak 10 igrača napustiće ekipu tokom leta. Među njima iskusni štoper Bruno Alveš, Meksikanac Eduardo Erera, odnosno mladi napadač iz Kolumbije Alfredo Morelos.Novcem od njegove prodaje Džerard će pokušati da dovede najbolje mlade igrače Škotske... Već su ugovorena i prva pojačanja. Iskusni golman Alan Mekgregor vraća se na Ajbroks posle šest godina odsustva. Takođe, dogovorena je saradnja sa vezistom Skotom Arfildom iz Barnlija. To je, naravno, samo početak. Predsednik kluba Dejv King obećao je novac i za daleko zvučnija imena.

Rendžers je najveći i najtrofejniji klub u Škotskoj, koji već godinama unazad muči muku sa povratkom u sam vrh Ostrvskog fudbala, pa je postao željan i gladan uspeha.

U takvim uslovima uzeti trofej, bi značilo da je Džerard materijal za velika dostignuća, što je kao igrač više puta dokazivao, pa ne bi čudilo da se takav mentalitet i uspeh prenesu i na trenersku karijeru.

Podsetimo, Glazgov Rendžers nije uzeo titulu od 2011. godine...

BONUS VIDEO: Radnički - Zemun, borba za titulu na Crvenom krstu

(Espreso .rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.