POTENCIJALNI ORLOVI RAZOČARALI: Jović i Gaćinović se uklopili u sivilo, Bajern rutinski rešio Ajntraht, Keln u Cvajti! (VIDEO)
Luka Jović, Foto: Reuters

32. kolo bundeslige

POTENCIJALNI ORLOVI RAZOČARALI: Jović i Gaćinović se uklopili u sivilo, Bajern rutinski rešio Ajntraht, Keln u Cvajti! (VIDEO)

Rutinska pobeda Bavaraca pred finale kupa, dok ćemo Keln od sledeće godine gledati u Cvajti

Objavljeno:

Bajern je bez većih problema sa kombinovanim timom, savladao ekipu Ajntrahta iz Frankfurta rezultatom 4:1 u 32. kolu Bundeslige, prikazavši igru koja uliva sigurnost pred finale nacionalnog kupa koja je sledeća utakmica na rasporedu za bavrskog giganta.

Odlučio se Jup Hajnkens da sačuva glavne adute za revanš susret protiv, ali i šarnolik sastav bio jeviše nego dovoljan da kazni brojne promašaje tima Nike Kovača.

Ajntrah je prvi napao i napravio izglednu priliku koju nije realizovao a odmah nakon toga je usledila kazna i gol za vođstvo ekipe Bajerna.

I tako smo dobili jasnu sliku u kom smeru će kretati meč, jer je ekipa Ajntrahta upropašćavala priliku za prilikom a Bavarci su koristili svaku situaciju da im uzvrate, ali na dosta efikasniji način. U takvu igru se uklopio i Luka Jović koji pred kraj prvogpoluvremena nije uspeo da iskoristi stopostotnu šansu koja je odma nakon toga kažnjena drugim golom Mihnenske ekipe.Dok je par minuta pre toga Gaćinović promašio takođe izglednu šansu za ekipu iz Frankfurta.

Posle poluvremena ista slika na terenu. Ajntraht napada, nastavlja da igra dobro ali ne ume da realizuje dok Bajern drži kontrolu nad mečom. Jović je imao još jednu izglednu priliku ali je i ovaj put bio kratak za koji santimetar pa je rezultat ostao nepromenjen.

Očekivano, Niko Kovač se odlučio da u igru ubaci još jednog napadača.

Francuz Ale je zaigrao u tandemu sa Jovićem. I vrlo brzo se takav potez isplatio. Upravo je Francuz pogotkom u 78.minutu zakomplikovao utakmicu. Medjutim, to je nateralo Bavarce da daju gas, pa su do kraja meča sa još dva pogotka rešili meč u svoju korist rezultatom 4:1.

Fudbaleri Kelna ispali su u drugu nemačku Bundesligu, pošto su danas u gostima poraženi od Frajburga sa 3:2 i tako ostali bez teoretskih šansi da izbore opstanak u najjačem rangu.

Keln je na gostovanju protiv Frajburga imao zaostatak od dva gola, ali je na kraju ipak uspeo da dođe do izjednačenja, međutim, u sudijskoj nadoknadi vremena primili su treći gol i tako upisali novi poraz.

Frajburg je poveo golom Nilsa Petersena u 14. minutu, da bi isti igrač u 52. duplirao prednost svog tima. Keln je u samoj završnici pogocima Leonarda Bitenkura u 82. i 87. minutu stigao do izjednačenja, ali je Lukas Holer u drugom minutu sudijske nadoknade postavio konačnih 3:2.

Keln tako dva kola pre kraja šampionata zauzima poslednje, 18. mesto sa 22 boda, osam manje od Majnca, dok je Frajburg 14. sa 33.

Za razliku od Kelna, Hamburg je ostao u konkurenciji da izbori opstanak, pošto je u gostima s 3:1 pobedio Volfsburg. Gosti su poveli pogotkom Bobija Vuda u 43. minutu, da bi samo tri minuta kasnije prednost duplirao Luis Holtbi.

Volfsburg je uspeo da smanji zaostatak preko Josipa Brekala u 78. minutu, ali je Đanluka Valdšmit u sudijskoj nadoknadi vremena posle promašenog penala Filipa Kostića rešio pitanje pobednika. Hamburg je 17. na tabeli Bundeslige sa 28 bodova, dva manje od Majnca i Volfsburga.

U meču izmedju Herte i Augzburga gledali smo izjednačen fudbal, pa je na kraju megča i rezultat bio takav 2:2.

U dosadnom prvom poluvremenu jedino što smo imali prilike da vidimo je gol Augzburga koji je u 32. minutu postigao Gregoriš. U nastavku smo videli malo više naboja i brže igre. Ekipa Augzburga je u 61. minutu povisila rezultat na 2:0 golom Kordove koji je u igru ušao samo dva minuta pre toga. Herta nije želela da sebi dozvoli poraz na domaćem terenu, pa je nabila gas. Napadali su i napadali, pa su na kraju meča uspeli da slome protivnika i golovima Ibševića i Selke u 84. i 87. minutu,donesu iks svom timu.

Šalke je ugostio ekipu Borusije iz Menhengladbaha i u tvrdom meču izborio nerešen rezultat 1:1.

Šalke je očajno otvorio meč, najviše greškom Bentaleba koji je za samo 12 min uspeo da zaradi isključenje i time znatno oteža posao svojoj ekipi u nastavku meča. U 32. minutu pada prvi gol i to za ekipu Menhengladbaha, strelac je Rafael. Međutim oslabljeni tim Šalkea uspeva da izjednači u nadoknadi prvog poluvremena golom Kaligurija i odvede utakmicu nerešenim rezultatom na pauzu. Do kraja meča smo gledali pritisak Borusije i tvrd fudbal, ali je ekipa iz Gelzenkirhena uspela da odoli naletima i sačuva nerešen rezultat. U poslednjoj utakmici 32. kola sastali su se Bajer Leverkuzen i Štutgart, a pobedu je odnela gostujuća ekipa rezultatom 0:1. Alario je propustio priliku da donese svojoj ekipi prednost iz penala u 16. minutu, a do kraja poluvremena nije se dešavalo ništa specijalno pa se na pauzu otišlo rezultatom 0:0.

U 61. minutu ekipa študgarta je došla do prednosti golom Gentnera, što se ispostavilo kao konačan rezultat meča.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Petak

Hofenhajm - Hanover 3:1 (Kramarić 16, 50, 81 - Karaman 24)

Subota

Bajern - Ajntraht 4:1 (Dorš 43, Vagner 76, Rafinja 87, Zule 90 - Ale 78)

Frajburg - Keln 3:2 (Petersen 15, 52, Holer 9+2 - Bitenkur 82, 87)

Herta - Augsburg 2:2 (Ibišević 83. penal, Zelke 87 - Gregorič 32, Kordova 61)

Šalke - Menhengladbah 1:1 (Kaliđuri 45. penal - Rafael 32)

Volfsburg - Hamburger 1:3 (Brekalo 78 - Vud 43. penal, Holtbi 45, Valdšmit 90+3. penal)

Leverkuzen - Štutgart 0:1

Nedelja

15:30: Majnc - RB Lajpcig 18:00: Verder - Dortmund

BONUS VIDEO: Radnički - Zemun, borba za titulu na Crvenom krstu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.