JOKANOVIĆ JE ZREO ZA PREMIJER LIGU: Pep Gvardiola više nije rekorder, srpski Fulam nastavlja da žari i pali po Engleskoj! (FOTO)
Slaviša Jokanović sa Fulamom oborio rekord po broju mečeva bez poraza, Foto: Reuters

novi rekord srpskog stručnjaka

JOKANOVIĆ JE ZREO ZA PREMIJER LIGU: Pep Gvardiola više nije rekorder, srpski Fulam nastavlja da žari i pali po Engleskoj! (FOTO)

Sjajna sezona srpskog stratega - ostaće upisana kao jedna od najboljih u novijoj istoriji Fulama

Objavljeno:

Pep Gvardiola zavodi red sa Mančester sitijem u Premijer ligi, a rekord od 22 meča bez poraza je bio aktuelan sve do petka, a onda je Slaviša Jokanović stupio na scenu.

Sitijeve 22 utakmice bez poraza su bez premca u Premijer ligi, ali ne i najbolje na Ostrvu: pobeda Fulama nad Sanderlendom (2:1, uz novi gol Aleksandra Mitrovića) ozvaničila je Jokanovićevo obaranje Gvardiolinog ovosezonskog rekorda, jer je to bio 23. meč u nizu u kome nije osetio gorčinu koju sa sobom donosi izgubljeni meč.

- Teško je spojiti 23 utakmice bez poraza, i to u jednom od takmičarski najneizvesnijih prvenstava na svetu. Naravno da vam to donosi rast samopouzdanja, ali mi uvek gledamo samo kako da dobijemo sledeći meč - rekao je Jokanović.

foto: Profimedia

U poslednjem kolu, 6. maja, pašće odluka ko će, uz neprikosnoveni Vulverhempton, direktno proći u Premijer ligu. Ako Kardif, očeivano, pobedi ove subote, sa bodom prednosti u odnosu na Fulam će ući u to, 46. kolo. A tada će Kardif dočekati 19-plasirani Reding, dok će Jokanović sa Mitrovićem u ekipi tražiti novi uspeh u Birmingemu, koji je dvadeseti.

foto: Reuters

Ako Fulam nekako pretekne Velšane, postaće član Premijer lige, a ako ostane treći (ispod tog mesta ne može da padne), učestvovaće u baražu za plasman u elitni rang takmičenja. Šta god da se desi, sjajna sezona srpskog stratega - ostaće upisana kao jedna od najboljih u novijoj istoriji Fulama, upravo zbog pomenute nepobedivosti.

- Zahvaljujući ovom nestvarnom nizu, prešli smo daleki put i stigli blizu našeg cilja. Imamo još dve šanse da ga ostvarimo. Borićemo se do kraja za direktan plasman u viši rang nadmetanja, a ako to ne bude moguće, bićemo spremni da i u baražu pokažemo u kakvoj smo formi - poručuje Slaviša Jokanović.

BONUS VIDEO: UMALO DA MU JE ODŠRAFI! Loptica od 155 km/h ga udarila u PRAVO U GLAVU!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.