NIJE SVE U MRŽNJI! Jedan od najboljih drugara Danila Pantića igra za Crvenu zvezdu: Ako dobijemo, vodim ga na večeru! (VIDEO)
Foto: Espreso.co.rs

TO JE PRAVI SPORTSKI DUH

NIJE SVE U MRŽNJI! Jedan od najboljih drugara Danila Pantića igra za Crvenu zvezdu: Ako dobijemo, vodim ga na večeru! (VIDEO)

Eh, kada bi svi ovako razmišljali...

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

157. Večiti derbi je sve bliži, sada je bukvalno iza ćoška! Crvena zvezda dočekuje Partizan, a mi smo bili u Zemunelu na druženju sa fudbalerima iz crno-belog tabora, sa kojim smo ćaskali o aktuelnim temama iz srpskog fudbala.

Posle Marka Jankovića i Saše Zdjelara, vreme je za reči Danila Dače Pantića, jednog od najboljih igrača Superlige u ovoj sezoni.

- Mnogo mi znači Derbi, on se razlikuje od svih ostalih mečeva. To je utakmica za sebe i ne mogu da kažem da pristupam drugačije, ali sigurno pristupam sa nekom drugom emocijom za razliku od ostalih utakmica. Ovo je sigurno utakmica koja se kod nas najviše vrednuje. Osećaj je lep.

Osvrnuo se i na to kako se on oseća pred svetkovinu srpskog sporta.

- Ne može to da se opiše. Drugačije je kad izađeš na teren i kada igraš protiv Crvene zvezde i protiv neke druge ekipe iz naše lige. Ne omalovažavam nikoga, ali iskreno, to je to, to je rivalstvo koje traje toliko dugo vremena. Trenutno nema mnogo tenzije, ali se povećava kako se utakmica približava. Normalno, tenzija postoji, na neki način svi igramo fudbal zbog nje. Ja krećem od sebe, ja volim to i uživam u tome - jasan je popularni Dača.

Kako igrači Partizana stoje sa samopouzdanjem s obzirom na dobar niz u koji je klub ušao.

- Znači nam, puni smo samopouzdanja. Trenutno imamo šest pobeda u nizu i mislim da imamo razloga za to samopouzdanje. Idemo po ceo plen na 'Marakanu'. Probaćemo da uzmemo sva tri boda, pa šta bude. Nadam se da će 'Marakana' biti puna - kaže Pantić.

Crvenoj zvezdi odgovara i remi, s obzirom na to da ima šest (odnosno sedam) bodova viška.

- Ne verujem da će da se zatvore na svom terenu. Iskreno, sumnjam u to. Oni verovatno žele pobedu, da osiguraju titulu ili da nam pobegnu na deset bodova. Mislim da će biti otvorena utakmica, da se neće niko zatvarati. Nama trebaju tri boda, napašćemo od početka!

Nemanja Radonjić
Nemanja Radonjić foto: Dado Đilas

Pantić poznaje nekoliko igrača crveno-belih, što iz reprezentacije, što sa nekih drugih mesta, ali sa jednim ima poseban odnos.

- Jesmo, mi se družimo i privatno, igrali smo zajedno dugi niz godina i dobri smo prijatelji. Sigurno ćemo se čuti još par puta pre derbija, a i posle derbija. A da li ćemo ići na večeru posle derbija? Videćemo kakav će rezultat da bude. Ako dobijemo, idemo, haha - zaključio je Dača kroz osmeh.

Inače, utakmica se igra u subotu od 18.30 na stadionu Crvene zvezde.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.