PLJUŠTAĆE BOMBE SA 30 METARA! Najbolji svetski golmani razočarani loptom za Mundijal i imaće velike probleme! (FOTO)
Zvanična lopta Mundijala u Rusiji, Foto: EPA

NJIHOVO MIŠLJENJE

PLJUŠTAĆE BOMBE SA 30 METARA! Najbolji svetski golmani razočarani loptom za Mundijal i imaće velike probleme! (FOTO)


Sa Reinom slaže se i David De Hea, jedan od najboljih čuvara mreže na svetu u ovom momentu.

Objavljeno:

Utakmice prijateljskog karaktera nacionalnih selekcija predstavljaju dobru priliku da se učesnici Mundijala upoznaju sa zvaničnom loptom turnira.

Sudeći na osnovu prvih utisaka koje su golmani izneli u javnost "Telstar 18" nije zadovoljio. Španski čuvari mreže David De Hea i Pepe Reina, te Nemac Mark Andre ter Štegen tvrde da je jako teško proceniti let lopte nakon udaraca sa distance.

foto: EPA

- Kladim se u šta god želite da ćemo na Svetskom prvenstvu videti najmanje 35 golova sa distance zašto što je nemoguće proceniti let lopte. Presvučena je plastičnim 'filmom' i teška je za hvatanje. Golmani će imati velikih problema sa ovom loptom - poručuje Pepe Reina. Sa Reinom slaže se i David De Hea, jedan od najboljih čuvara mreže na svetu u ovom momentu. - Mogla je da bude napravljena mnogo bolje - kaže golman Mančester Junajteda.

Mark Andre ter Štegen smatra da bi FIFA trebalo da reaguje i nađe alternativu za "Telstar 18" ali ističe da je malo verovatno da će se tako nešto dogoditi. - Mogla je da bude mnogo bolja... Izgleda da ćemo morati da se navikavamo na nju i da pronađemo najbolji način da je kontrolišemo pre nego što počne Svetsko prvenstvo. Nemamo drugih opcija - zaključak je nemačkog golmana.

Kritika na račun zvaničnih lopti za Svetska prvenstva bilo je i ranije. Najviše kritika u skorijoj prošlosti bilo je na račun čuvenog "Džabulanija" koji je korišćen na Mundijalu u Južnoj Africi.

BONUS VIDEO: Protest srpskih navijača ispred Vlade Srbije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.