NISAM ODBIO REPREZENTACIJU, SELEKTOR ME NIJE NI ZVAO! Čovek koga poštuju na svim meridijanima, jedino u Srbiji nije mogao da postane ono što zaista jeste - FUDBALSKI BOG! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia

ISPOVEST

NISAM ODBIO REPREZENTACIJU, SELEKTOR ME NIJE NI ZVAO! Čovek koga poštuju na svim meridijanima, jedino u Srbiji nije mogao da postane ono što zaista jeste - FUDBALSKI BOG! (FOTO) (VIDEO)

Prema tome i da sam hteo, nisam mogao da odbijem da uđem, jer me selektor nije ni pozvao

Objavljeno:

Legendarni srpski fudbaler, Dejan Rambo Petković, objasnio je zbog čega nije mnogo igrao za reprezentaciju Jugoslavije i ko ga je u tome sputavao.

Čovek koji je svoje fudbalsko ime stvorio ni manje ni više nego u Brazilu, gde je cenjen i obožavan od tamošnjih fudbalskih navijača nikada nije dobio pravu priliku da zaigra za dres svoje zemlje koju toliko voli. Brazilci su se čudili kako za njega nema mesta u reprezentaciji koja je bila daleko od svetskog vrha, a isto su se pitali i navijači naše zemlje.

foto: Dado Đilas

Posle svih ovih godina, Rambo je otvorio dušu u razgovoru za Novosti i ispričao kako ga je tadašnji selektor Slobodan Santrač uzeo na zub i uništio mu reprezentativnu karijeru.

Do danas je ostala priča kako je Petković na utakmici sa Argentinom 1994. godine u Buenos Ajresu odbio da uđe u igru s klupe i da je zbog toga precrta.

- Čista je laž da sam odbio da uđem u igru, a notorna laž da je trebalo da igram poslednjih 10 minuta - izričit je Dejan Petković.

On je objasnio šta se tačno dogodilo na toj utakmici.

- Zagrevao sam se više od sat vremena, to može da potvrdi i Milorad Kosanović. Kada je do kraja meča ostalo dva-tri minuta, vratio sam se na klupu. Selektor Slobodan Santrač me je pitao zašto sam seo, odgovorio sam mu da će uskoro kraj utakmice. Niti mi je rekao da nastavim da se zagrevam, niti me pozvao da uđem u igru. Prema tome i da sam hteo, nisam mogao da odbijem da uđem, jer me selektor nije ni pozvao - istakao je Petković.

Zbog toga je Rambo proglašen za neposlušnog i nije putovao na Svetsko prvenstvo 1998. godine.

- Mnogo puta sam zakinut, ali to neka ide kao greh onima koji su tome doprineli. Na primer, u novembru 1995. godine smo pobedili Salvador sa 5:1. Savićević je postigao tri pogotka, Mihajlović jedan, a ja sam “namestio” tri gola i dobio ocenu 8,5. Onda odemo u Meksiko i selektor Santrač me ne stavi u tim, uz objašnjenje: “Jesi nameštao golove, ali si i izgubio dve lopte" - priča Petković.

foto: Profimedia

Ni tu nije bio kraj, usledio je posle toga na utakmici sa Grčkom.

- Došli su da me gledaju ljudi iz Real Madrida, a na poslednjem treningu pred utakmicu kažu mi: Ako Mihajlović ne bude igrao zbog povrede, počinješ utakmicu. Miha se pojavi u odelu, a na teren ne istrčim ja već Saša Ćurčić. Ušao sam sa klupe za rezerve i postigao gol - ispričao je Petković.

On tvrdi da ni danas ništa drugačije ne bi uradio.

- Ja nikada i ni za čim ne žalim, poručio je Dejan Rambo Petković.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako se tetovira Ljubomir Fejsa

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.