BINIĆ OPET ZAPUCAO NA VEČITE: To je sramotno za naš fudbal! Šta tek drugi da kažu?! (FOTO)
Foto: Dragan Kadić

DRŽI STAV!

BINIĆ OPET ZAPUCAO NA VEČITE: To je sramotno za naš fudbal! Šta tek drugi da kažu?! (FOTO)

Kako kaže, Večiti su i tokom sastanka u FSS održanog u četvrtak bili jedini koji su dizali tenziju

Objavljeno:

U četvrtak je u Fudbalskom savezu Srbije održan sastanak koji je trajao više od tri sata, a na kome se raspravljalo najviše o oduzimanju dva boda Crvenoj zvezdi i Partizanu zbog nedoličnog ponašanja u medijima.

Tim povodom, za B92 se oglasio Dragiša Binić.

- Sve vreme imamo tenzije i napade na FSS. Kada neko ima lični problem, ili problem u svom klubu, odmah želi sve da prebaci na Savez. Počelo je prvenstvo, počele su male čarke, zbog čega smo prvo opominjali, ali onda smo se složili da ne treba više da trpimo i da niko nema pravo da preko medija rešava takve stvari - istakao je čovek koji je sa crveno-belima osvojio titulu šampiona Evrope.

Vuletić i Binić
Vuletić i Binić foto: Nebojša Mandić/Beta/Branislav Božić

Kako Binić kaže, Večiti su i tokom sastanka dizali tenziju.

- Najviše je tenziju dizao Partizan, manje Crvena zvezda. Postoji prvostepena kazna, drugostepeni organ, a postoji i Izvršni odbor koji će reagovati ako bude žalbi. Bodovi još nisu zvanično oduzeti, jer oba kluba imaju pravo na žalbu, mada sumnjam da će IO oboriti prvostepenu presudu. Niko ko je na odgovornom mestu naših vodećih klubova nema pravo da deli javnost preko medija na takav način, da svađa navijače. Samim tim gubimo navijače, niko neće da odvede dete na teren kada vidi da se dva čelna čoveka najvećih klubova tako prepucavaju saopštenjima - istakao je Binić za B92.

Prijave su podnete i protiv Radničkog iz Niša i Vojvodine.

- Nije baš protiv Radničkog, nego protiv potpredsednika kluba, koji je dao jednu neumerenu izjavu "kako on može nešto da namesti, a ne namešta". On je ipak u klubu koji je treći na tabeli, pa nema pravo tako nešto da kaže. Vojvodina je mislila da je oštećena protiv Zvezde, ali za to postoji pravni lek, a ne onako da se ponašaju posle utakmice. Imali su puno pravo da traže sastanak od organa koji se bave time - jasan je jedan od najbržih igrača u istoriji jugoslovenskog fudbala.

Vladimir Vuletić
Vladimir Vuletić foto: Beta/Branislav Božić

Takođe, Binić se osvrnuo i na tvrdnje iz Partizana prema kojima u Disciplinskoj komisiji sedi devojka koja je 2016. godine završila fakultet, a koju je zbog toga profesor Vladimir Vuletić pokušao da diskredituje.

- Ona je samo operativac koji sprema predmete koje joj ja prosledim, zajedno sa timom pravnika. Jedan od funkcionera Partizana nam je i na ovom sastanku držao predavanje, kao da smo na Pravnom fakultetu. Stalno se poziva na neke pravne promene koje su se dešavale. Mi smo im lepo objasnili da su imali vremena da primene te pravne promene, sva dokumenta su bila u javnim raspravama. Da su hteli da pomognu Savezu, mogli su to da urade!

Terzić i Binić
Terzić i Binić foto: Saša Pavlić Koky

A, što se tiče atmosfere u srpskom fudbalu nekoliko meseci pred Svetsko prvenstvo.

- Nije to ništa strašno. Zvezda i Partizan malo više dižu nepotrebnu tenziju, umesto da se vrate svojim klubovima. Šta ćemo sada, Zvezda ispala iz Kupa? Pa, šta je problem izgubiti utakmicu? Ako se Večiti žale na sudije, to je sramotno za naš fudbal. Šta će onda reći drugi klubovi? Pa, oni nikada nisu bili u potčinjenoj situaciji u odnosu na drugih 14 klubova - zaključio je Binić.

BONUS VIDEO: Džejms Feldin posle pobede nad Valensijom i 30 postignutih poena

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.