Šta ako Mladića oslobode? Terzić o dovođenju Bošnjaka i Hrvata, sastancima sa Delijama, UEFA, Vučeliću i Savezu! (FOTO)
Zvezdan Terzić i Delije imaju sjajan odnos, tvrdi generalni direktor crveno-belih, Foto: Dragan Kadić, Dado Đilas

ako niste znali...

Šta ako Mladića oslobode? Terzić o dovođenju Bošnjaka i Hrvata, sastancima sa Delijama, UEFA, Vučeliću i Savezu! (FOTO)

Prvi operativac crveno-belih o kazni UEFA koja je promenjena, skandiranja Ratku Mladiću, odnosu sa Kokezom, Savezom i Partizanom...

Objavljeno:

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, u intervjuu za "Alo! Sprint" otvorio je dušu o navijačima, UEFA kazni, porukama koje su umalo koštale crveno-bele baš dosta.

Za početak, osvrnuo se na kaznu koju je izrekla UEFA, a potom i na promenu iste.

- Ta kazna nije bila utemeljena u pravdi. U obrazloženju odluke napisano je da smo kažnjeni zato što su naši navijači skandirali ratnom zločincu. A Ratko Mladić je prvostepeno osuđen. Ne postoji pravnosnažna presuda da je ratni zločinac. Niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno. Šta ćemo da radimo ako Ratko Mladić u drugom stepenu bude oslobođen? Kao što su oslobođeni Naser Orić, Gotovina i mnogi drugi - rekao je funckioner crveno-belih za "Alo Sprint".

Potez navijača...

- Njihova osnovna rečenica, osim što vole Zvezdu, jeste "Mi smo čuvari Srpstva i pravoslavlja". To treba poštovati. Kroz Crvenu zvezdu su ljudi srpske nacionalnosti i pravoslavne veroispovesti pronalazili nacionalni identitet i sačuvali se - rekao je Terzić.

Objasnio je svoj odnos sa FSS-om i Partizanom.

Terzić na jednoj od konferencija za štampu
Terzić na jednoj od konferencija za štampufoto: Nebojša Mandić

- Znam da to nije dobro i da je narodu dosta saopštenja, a meni lično to ne treba jer sam, ne svojom voljom, postao personifikacija za klub. Kad god se priča o Zvezdi, u medijima je moja slika. Zašto bi ćerka, supruga, majka gledale moju sliku u negativnom ambijentu? S predsednikom Partizana Vučelićem, inače, imam dobar privatan odnos, nažalost, firme su nam različite. Slažemo se da nam nisu potrebna prepucavanja, ali se ne slažemo oko uzroka koji su doveli do saopštenja. A mi i dalje stojimo iza stava da su FSS i Partizan u sprezi. I jesu. Kokeza? Neću više da se bavim njime. Neka radi kako misli da treba, javnost će da sudi o njegovom radu - ističe Terzić.

- Navijači su bogatstvo kluba. Zvezda ne bi bila to što jeste bez "delija". Bez njihove atmosfere, podrške, koreografije, svega ostalog što klub čini velikim. A navijači čine Zvezdu velikom. E sada, što ponekad pređu granicu sportskih stvari, to oni između sebe moraju da reše. Njihova ljubav prema Zvezdi je neizmerna, kao i ljubav prema Srbiji, pa se dogodi da jedno s drugim uđe u koliziju - rekao je generalni direktor Zvezde koji kaže da ima veoma malo uticaja na navijače.

- Nema pritisaka. Evo, ja sam skoro četiri godine u Zvezdi, nikad nikakav problem nisam imao. I nemam kontakt s njima. Retko ih i viđam. Kad se desi nešto, onda zatraže sastanak, ali ni toga nije bilo više od godinu dana -

Terzić na večeri FK Crvena zvezda
Terzić na večeri FK Crvena zvezdafoto: Beta

Da li se finansiraju sami ili traže novac od kluba?

- Nikad. Sami se finansiraju, pre svega od svog fan-šopa koji radi bolje od klupskog fan-šopa. Oni su, zaista, stvorili brend - "delije" - rekao je Terzić.

Što se tiče igrača koji su drugih nacionalnosti ili veroispovesti?

- Nekad su, znamo, u Zvezdi igrali i Hrvati, i muslimani, ali je to bilo pre nego što su se desili ratovi devedesetih godina. Pre etničkog čišćenja srpskog naroda, muka koje su ga zadesile u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Neću da sudim, da li to podržavam ili ne, ali dok je stav navijača takav, ne treba praviti problem tamo gde on ne postoji - naveo je prvi operativac crveno-belih - istakao je Terzić.

A da li biste doveli bivšeg fudbalera Partizana?

Ožegović u dresu Partizana
Ožegović u dresu Partizanafoto: EPA/Andrej Cukić

- Ne bih, jer bih ga izložio neprijatnoj situaciji. Zašto to da radim? - upitao je Zvezdan Terzić.

BONUS VIDEO: Grobari i Delije pevaju istu melodiju na raziličite načine

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.