BIRAJTE GDE ĆETE DA IGRATE - BUGARSKA ILI MAKEDONIJA?! Kontrola UEFA dolazi u Humsku u proveru i samo jedna stvar ih zanima! (VIDEO)
Miloš Vazura ispred novih kapija na stadionu Partizana, Foto: Printscreen/Youtube/Danas Conference Center

Uprava ih spremno čeka

BIRAJTE GDE ĆETE DA IGRATE - BUGARSKA ILI MAKEDONIJA?! Kontrola UEFA dolazi u Humsku u proveru i samo jedna stvar ih zanima! (VIDEO)

Uprava crno-belih je tokom zimske pauze morala da završi ogroman posao nakon što je dobila jasnu poruku iz sedišta Evropske kuće fudbala

Objavljeno:

Mnogo je problema Partizan ove sezone imao na relaciji sa UEFA, počevši od kazni zbog ponašanja navijač, strepnje od mogućeg izbacivanja iz takmičenja, pa sve do novčanog kažnjavanja zato što stadion u Humskoj ne ispunjava potrebne propise.

Međutim, sve su to uspevali da rešavaju u hodu i odavno nije bilo toliko ulaganja u infranstrukturu kluba u Humskoj u tako kratkom periodu.

Upravo o tome je za klupsku televiziju govorio generalni direktor Miloš Vazura, koji je istakao posebnu važnost izgradnje novih kapija na stadionu koje je zahtevala UEFA da se naprave tokom zimske pauze.

- Sagrađen je ceo novi plato da bi se otvorila dva nova ulaza. Sve je to moralo da se izgradi da bi što veći broj ljudi mogao da uđe u kraćem roku. U ponedeljak dolazi kontrola UEFA koja je rekla da bez ovih kapija Partizan može da bira da li će da igra u Bugarskoj ili Makedoniji - rekao je Vazura.

Ove dve nove kapije će omogućiti brži ulazak publike na stadion, ali i sprečiti malverzacije, odnosno ulaske bez karata, a kompletna investicija je koštala oko 600.000 evra.

Partizan je dobio upozorenje od UEFA da mora da napravi nove kapije
Partizan je dobio upozorenje od UEFA da mora da napravi nove kapijefoto: Printscreen/Youtube/Danas Conference Center

- Nas je sada investicija izašla oko 600.000, sa građevinskim radovima, svaki ulaz je morao posebno da se dorađuje. Ove kapije možete da vidite na raznim stadionima po Evropi, Galatasaraj ima iste ovakve kapije, Borusija Dortmund ima iste, Keln takođe, u Njujorku neki stadioni imaju iste kapije...

Pored novih kapija, uprava je morala i da po naredbi UEFA postavi video nadzor, ali i specijalnu prekrivku za teren.

Specijalna prekrivka na stadion Partizana je stigla iz Amerike
Specijalna prekrivka na stadion Partizana je stigla iz Amerikefoto: Printscreen/Youtube/Danas Conference Center

- Mislim da će izveštaj UEFA biti sjajan zato što će videti i kapije i video nadzore, danas je stigla i prekrivka za teren koja je bila obavezna i koju morate da naručite iz Amerike, jer u Evropi je ima samo u Engleskoj i košta 100.000 funti.

Svi ovi noviteti će omogućiti crno-belima da izbegnu kazne i zbog onih najsitnijih prekršaja, kao što su gužva na stepeništu i druge, a koje kada se nakupe daju prilično veliku sumu novca.

Nova kapije na stadionu Partizana omogućuju lakšu kontrolu gledalaca
Nova kapije na stadionu Partizana omogućuju lakšu kontrolu gledalacafoto: Printscreen/Youtube/Danas Conference Center

- Kontrola će biti rigorozna i niko moći niko da uđe ako nije njegovo ime na ličnoj karti, tako da moraju da se poklapaju ime na ulaznici i ličnoj karti. Neće moći niko za drugoga da kupi kartu i da bude, jednostavno da bi sprečili incidente i da ne dolazimo više u situaciju da li će da nas kazne ili neće, Partizan je rešio da sve te utakmice prođu na maksimalnom nivou. Samo u ovoj godini, od kad smo krenuli imamo onu jednu kaznu od 130.000, pa druga 30.000, pa 16.000 i to bez one dve utakmice bez publike, i još one kvalifikacione, došli smo otprilike na cenu kapija - poručio je Vazura.

BONUS VIDEO: Novica Veličković posle poraza od Zvezde

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.