PARTIZAN ZA DLAKU IZBEGAO BRUTALNU KAZNU FIFA: Svetska kuća fudbala htela da oduzme bodove crno-belima!
FIFA je htela Partizanu da oduzme 6 bodova, Foto: Beta/Branislav Božić

Vuletić otkrio

PARTIZAN ZA DLAKU IZBEGAO BRUTALNU KAZNU FIFA: Svetska kuća fudbala htela da oduzme bodove crno-belima!

Zbog neizvršenih zaostalih obaveza i presude protiv kluba malo je falilo da šampionska trka u Srbiji i zvanično bude završena već sada

Objavljeno:

Partizan je mogao ove nedelje da doživi jedan od najtežih udaraca zbog koga bi se i zvanično oprostio od šampionske titule, a možda bi posledice bile i dalekosežnije.

FIFA je poručila bila crno-belima da će im oduzeti 6 bodova, čime bi se zaostatak za Crvenom zvezdom povećao na verovatno nedostižnih 15 bodova zaostatka, otkrio je potpredsednik kluba, Vladimir Vuletić.

Razlog za ovakvu kaznu do strane Svetske fudbalske federacije jeste dug za proviziju posredniku u transferu Stefana Savića u Mančester Siti, koji je ostao iz vremena kada je klubom rukovodio Dragan Đurić i njegovi saradnici.

Dragan Đurić je ostavio Partizan u velikim dugovima prema rečima Vladimir Vuletića
Dragan Đurić je ostavio Partizan u velikim dugovima prema rečima Vladimir Vuletićafoto: Nebojša Mandić

- Imamo tri neverovatna duga iz prethodne uprave. Prvi, jednom grčkom advokatu 650.000 za Adema Ljajića, a taj dug smo nekako smanjili na 350.000. Drugi slučaj, poznatom italijanskom posredniku za transfer Stefana Savića u Mančester siti. On je tražio proviziju od 500.000 evra, ništa mu nije bilo isplaćeno. Tužio je Partizan, FIFA donela pravosnažnu presudu da Partizan do kraja ovog meseca isplati pola miliona evra. U suprotnom, oduzeće nam se šest bodova u prvenstvu. Mi smo to juče platili. Ostalo je duga 130.000 evra za proviziju za transfer Mede Kamare u Bolton - rekao je Vuletić, a prenosi "Informer".

Dakle, u ponedeljak je taj dug isplaćen, ali on nije jedini koji, prema Vuletićevim rečima, muči iz dana u dan upravu kluba, jer zbog "kostura iz ormana Dragana Đurića", je izuzetno otežano finansijsko poslovanje crno-belih.

Vladimir Vuletić je dugove iz vremena uprave Dragana Đurića nazvao kosturima iz ormara
Vladimir Vuletić je dugove iz vremena uprave Dragana Đurića nazvao kosturima iz ormarafoto: Beta/Branislav Božić

- Svaki dan se suočavamo s velikim iskušenjima, administrativne, pravne i finansijske prirode. To je posledica neverovatnog poslovanja prethodnih "duhova", pa nam dugovi iskaču kao kosturi iz ormara I jezivo napadaju naše finansije. Pod predsedavanjem Dragana Đurića mi jesmo uzeli šest titula, na čemu mu čestitam, ali to je koštalo 15 miliona evra duga, od čega je tri miliona neplaćeni porez. To je platila ova uprava i sada naš dug iznosi oko 12 miliona evra - ističe potpredsednik kluba iz Humske i dodaje:

- Moramo da platimo i iznos za trening komplentaciju 80.000 evra za Klea, što traže Kinezi. Pazite ovo, zahtevi lokalnog autoprevoznika, čije usluge je koristila prethodna uprava, iznose 20.000 evra!? Pa ni prevoz nisu plaćali? Ti kosturi iskaču iz ormara svakog dana. Verujte da ne znam koliko ih ima. Voleo bih da su poslednji, ali ne mogu da garantujem.

Vuletić je poručio i da je aktuelna uprava uspela da izmiri dugove prema zaposlenima koji su ostali iz Đurićeve ere, kao i to da su sada plate u klubu redovne.

- Ova uprava suočila se sa dugom od četiri plate i to je nadoknađeno, i zaposleni nemaju problem sa zaostalim platama, niti ima ljudi koji bi želeli da se obese kao što je bilo u vreme Đurića. Zađite u Partizan razgovarajte sa zaposlenima i oni će vam reći kako cene rad Vazure, a kako Đurića.

BONUS VIDEO: Grobari i Delije pevaju istu melodiju na raziličite načine

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.