Najava berićetnog proleća? Milan Pavkov je već počeo da rešeta!
Fudbaleri Crvene zvezde pred početak priprema, Foto: Filip Plavčić

cepao mrežu

Najava berićetnog proleća? Milan Pavkov je već počeo da rešeta!

Nastavlja tamo gde je stao u Nišu

Objavljeno: 20:20h

Prijatno kiparsko predveče dočekalo je izabranike Vladana Miojevića po izlasku na teren. Nije bilo vetra ni kiše, a temperatura se spustila nekoliko stepeni u odnosnu na prepodnevni trening tako da su igrači Crvene zvezde imali idealne uslove za rad.

Česte šale i smeh mogli su se čuti ovog popodneva na najvećem stadionu u Pafosu. Igrači sprovodili su u delo bez problema sve ono što je od njih tražio šef stručnog štaba Vladan Milojević.

Za razliku od jutrošnjeg treninga na kome su u fokusu bile vežbe snage, drugi izlazak na teren je bio mnogo zanimljiviji za naše prvotimce jer su ovog popodneva gotovo dva sata radili sa loptom.

Početak je obeležila ševa, sastavni deo skoro svakog treninga u kojoj naši prvotimci uživaju. Za razliku od dosadašnje prakse kada su igrači bili podeljeni u četiri gupe, ovog puta izostali su zeleni, pa su naši fudbaleri bili raspoređeni u tri ekipe, belu, žutu i narandžastu, popularne „narandže” kako ih zove pomoćnik šefa stručnog štaba Milan Kosanović.

Trener Milojević igrao je ševu sa grupom u kojoj su bili omladinci i time ih dodatno podstakao i ohrabrio, a nisu izostale ni šale sa najmlađim članovima naše ekipe.

Drugi deo treninga protekao je u igri na dva gola na polovini terena.Igralo se popularno trijagonale. Prvi meč odigrali su „beli” protiv „narandžastih” i „zelenih”. Pobednik je bez sumnje ekipa „belih”, pre svega zahvaljujući raspoloženom Milanu Pavkovu koji je jednim golom u meču protiv popularnih „narandži” pomogao da „beli” slave sa 2:1. Drugi pogodak za pobedničku ekipu postigao je Boaći. U duelu protiv „žutih” Pavkov je postigao čak dva gola, od kojih je prvi bio izuzetno atraktivan udarac sa distance. Treći pogodak u drugoj utakmici postigao je Donald i time je obezbedio svojoj ekipi „belih” da bude sveukupni pobednik. U duelu za treće mesto nije bilo pobednika, meč je završen rezultatom 1:1. Vrlo lepim golom istakao se mladi Joveljić, a „crvenima” nije dozvolio da slave Milijaš koji je izjednačio rezultat.

Treba napomenuti i to da dok su dve ekipe igrale meč, treća grupa je uvežbavala realizaciju sa distance na drugoj polovini terena.

Ono što najviše radujestručni štab, kao i sve navijače, jeste da nema povreda, svi igrači su zdravi i izdržavaju težak ritam rada na pripremama.

Fudbaleri Crvene zvezde već drugi dan rade na glavnom terenu FK Pafos i izuzetno su zadovoljni uslovima koje imaju.

- Teren je u odličan, moram da priznam da smo očekivali da će biti u lošijem stanju jer je to glavni teren na kome se igraju prvoligaške utakmice. Izuzetno jaka kiša padala je samo dan pre nego što smo došli, ali to nije uticalo na stanje podloge tako da su sva naša očekivanja ispunjena. Znamo šta za teren znači kada se na njemu trenira dva puta dnevno, ali ljudi ovde zaista vode računa i on je u odličnom stanju. Za naredne dane najavljuju padavine i nadam se da se stanje trave neće pogoršati i da ćemo uspeti na dobar način da završimo ovo što smo započeli.Vrlo je bitno da travnata podloga ostane u odličnom stanju jer nam je to važno za vežbanje pas igre kao i cirkulacije lopte jer evropski nivo fudbala traži perfektne terene,preciznost i brzinu pasa – rekao je asistent šefa stručnog štaba Milan Kosanović.

BONUS VIDEO: Ivica Iliev o zimskom prelaznom roku na početku priprema Partizana

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.