Zvezdina legenda iz Barija morala je da igra pod lažnim prezimenom! Znate li kojim? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Damir Dervišagić

hteo je samo na Marakanu

Zvezdina legenda iz Barija morala je da igra pod lažnim prezimenom! Znate li kojim? (FOTO) (VIDEO)

Priča o njegovom dolasku među čuvenu generaciju crveno-belih fudbalera je svakako najzanimljivija

Objavljeno:

Njegov rođak je tada pokušao da ga odvede u Partizan, ali Belodedić nije hteo ni da čuje za to, već je izričito tražio Crvenu zvezdu i tako je otišao kod Dragana Džajića u kancelariju da mu se preporuči, a fudbalska i funkcionerska legenda crveno-belih jeste čuo za njega, ali nije imao pojma na poziciji na kojoj igra.

- Otišao sam da gledam Zvezdu i zakucao na vrata sportskog direktora (Dragana Džajića). Morao sam šest puta da mu objašnjavam ko sam i odakle dolazim. Džaja me pitao: „Momak, znam da si igrao finale Kupa šampiona, ali na kojoj tačno poziciji ti igraš?“ Odgovorio sam da igram na poziciji centralnog odbrambenog, libera… On je rekao: „Aha… Vidiš, baš nam takav treba - ispričao je jednom prilikom Belodedić.

Međutim, nakon toga dobio je jednogodišnju zabranu od UEFA, jer nije ispoštovao ugovor sa Steauom i nije smeo da igra u takmičarskim mečevima.

foto: Damir Dervišagić

Zato je morao da bude registrovan pod lažnim prezimenom Kristić i pod tim imenom je igrao samo na prijateljskim i revijalnim utakmicama, sve dok mu nije istekla suspenzija na proleće 1990. godine.

Sve ostalo je kasnije postala istorija, za tri sezone u Zvezdi osvojio je šest trofeja, tri titule, jedan Kup, Kup evropskih šampiona i Interkontinentalni kup, a odigrao je ukupno 108 utakmica i postigao tri gola.

BONUS VIDEO: Koreografija Delija na utakmici sa Mladosti

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.