NEMA DILEMU: Fudbaler Arsenala ide u rat?
Oleksander Zinčenko sa saigračima iz Arsenala, Foto: David Klein / imago sportfotodienst / Profimedia

ISPOVEST

NEMA DILEMU: Fudbaler Arsenala ide u rat?

Dao je jasan odgovor

Objavljeno: 16:08h

Fudbaler Arsenala Oleksander Zinčenko poznat je po svojim zapaljivim izjavama oko rata u Ukrajini.

Ukrajinski defanzivac u intervjuu za "BBC Newsnight" otkrio je da bi bez razmišljanja uzeo pušku i otišao u rat ukoliko bi dobio poziv da brani svoju zemlju. - Ako me pozovu da se borim, da li bih se odazvao? Odgovor je jasan, išao bih u rat. Znam da mnogi misle da je meni ovde u Londonu lakše nego u da sam Ukrajini. Zaista se nadam da će se rat uskoro završiti - rekao je on.

Zinčenkovi brojni prijatelji trenutno se nalaze na frontu u Ukrajini. - Teško mi je da razumem da smo ne tako davno svi bili u školskim klupama, u istoj školi, igrali se na ulici, igrali fudbal, a sada oni moraju da brane zemlju. Ali tako je, kako je. Teško je to rzaumeti, ali ne smemo odustati.

Fudbaler kluba iz Severnog Londona je otkrio i da je donirao preko milion funti svojim sunarodnicima u Ukrajini.

Oleksander Zinčenko
Oleksander Zinčenkofoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Situacija u mojoj zemlji je mnogo teška i svi smo ponosni na predsednika. Ne mogu biti više ponosniji na sebe što sam Ukrajinac nego što sam sada. On je na kraju poslao snažnu poruku svim Ukrajincima.

- Nikada nećemo zaboraviti šta su nam uradili, mom narodu. O tome ću pričati svojoj deci, a moja deca njihovoj deci. Ovo ne može da se toleriše. Šta ja moja dužnost u ovakvom trenutku? Kako moga da pomognem svojoj zemlji, svom narodu tamo? Moj san je da se ovaj rat konačno završi i da ćemo uskoro, zaista uskoro, biti u mogućnosti da obnovimo Ukrajinu onako kako želimo.

Bonus video:

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.