KAPA DOLE MAJSTORE: Jovanović stao na gol Partizana iako prolazi kroz ŽIVOTNU DRAMU!
Aleksandar Jovanović, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

bravo

KAPA DOLE MAJSTORE: Jovanović stao na gol Partizana iako prolazi kroz ŽIVOTNU DRAMU!

Pokazao je šta znači boriti se za grb

Objavljeno:

Fudbaleri Partizana su na jedvite jade savladali Voždovac u gostima rezultatom 3.2 u okviru 28. kola Superlige Srbije.

Crno-beli su tako ponovo uspeli da u nadoknadi vremena stignu do pobede na krovu tržnog centra, baš kao protiv IMT-a prošle jeseni.

Slavlje fudbalera Partizana
Slavlje fudbalera Partizanafoto: Starsport

Trener Parnog valjka Igor Duljaj se složio da je ova utakmica bila veoma slična sa tom protiv IMT-a.

- Bila je ovo repriza te utakmice. Nije prvi put da nam se ovo dešava. Stresno je i za mene i za većinu navijača Partizana. Nijednog trenutka nisam gubio nadu, ni kad je rezultat bio nepovoljan, očekivao sam i verovao, jer sam u očima igrača na terenu video želju da dobiju meč. Ulaskom Zahida, Nikolića i Stojkovića smo uspeli da slavimo. Teško, ali se pamte tri boda - rekao je Igor Duljaj.

On je potom nahvalio trenera rivala Nikolu Mitića.

Igor Duljaj
Igor Duljajfoto: FOTO: FK Partizan

- Kolega ima samo samo 32 godine, a mladi tim, u kome je dosta lepo vaspitanih i vrednih dečaka, izgleda hrabro, tačno se vide ideja i slika. Iz razloga što domaćin voli da rizikuje, naročito kad je lopta kod golmana, pokušavali smo presingom da ga ugrozimo. Kad se meč dobije, gledam šta nije dobro u našem timu, a čini mi se da je sve što nam se dešava posledica velikog pritiska koji igrači osećaju pod imperativom pobede. Ove utakmice pokazuju da su momci vratili ono što su izgubili – karakter. Pohvalio bih sve rezerviste, a posebno naše navijače koji su nam davali snagu u negativnim trenucima.

Duljaj je otkrio i kroz koji je pakao prolazio golman Partizana Aleksandar Jovanović.

- Počeli smo bez Natha i Zahida, koji mogu da nose igru, dejstvuju pod pritiskom, posebno kad imaju fudbalera na leđima. Ideja je bila da dugim loptama preskočimo visok presing kojim smo bili izloženi. Drugačije je kad na tu dugu loptu igra Baždar, mada je opet dao gol, a drugačije se snalazi Nikolić, koji je u stanju da je zadrži. Moram da pohvalim Jovanovića, opet nas je spasao nekoliko puta. I to u danu kad mu je majka operisana. Bio je ovo težak trenutak za njega, ali je smogao snage da se pojavi na terenu i bude jedan od najuticajnijih faktora.

Brojne navijače Partizana nervirao je pristup Ksandera Severine.

- Samo izgleda da nije zainteresovan. Holanđani su obično takvi. Potrebne su mu utakmice u kontinuitetu. Odlično radi na treninzima, biće vremena kad će probiti barijeru.

Bibars Natho je proveo ceo meč na klupi, iako je bio planiran da zaigra od starta.

Bibars Natho
Bibars Nathofoto: @Starsport/Srđan Stevanović

- Prvo, nije ni trenirao posle Spartaka zbog povrede zadnje lože. Samo je džogirao. A onda je pre početka meča rekao da ga i dalje boli skočni zglob i da ne može da igra. Zato nismo hteli da rizikujemo ubacivanjem igrača koji se ne oseća sposobnim - zaključio je Duljaj.

Bonus video:

03:13

Ivica Kralj Partizan

(Espreso/Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.